Панакота с карамелизирани кроасани и салца от манго
Продукти (6 порции)
За панакотата:
| 100 мл | прясно мляко |
| 500 мл | сметана |
| 400 мл | кокосово мляко |
| 100 г | бял шоколад |
| 50 г | захар |
За карамелизираните кроасани:
| 2 | кроасанa |
| 100 г | масло |
| 10 г | ванилова захар |
| 20 г | кокосови стърготини |
За салцата от манго:
| 1 | манго |
| сокът от 1 лайм | |
| 5 г | пресен кориандър |
| 5 г | прясна мента |
| 10 г | мед |
Приготвяне
- 1
Желатинът се разбърква в малко вода и се оставя, докато набъбне.
- 2
Прясното мляко, кокосовото мляко, сметаната се смесват в тенджера и се затоплят на котлона почти до завиране. Сместа се оставя да изстине за около пет минути и към нея се добавят нарязаният на ситно или настърган бял шоколад и желатинът. Оставя се да се охлади за около четири часа.
- 3
Кроасаните се нарязват на малки парченца. Към тях се добавят кокосът и захарта. Маслото се загрява на котлона, докато придобие карамелен цвят и с него се поливат кроасаните. Запичат се до златисто в загрята на 140°С фурна.
- 4
Мангото се нарязва на ситно и се овкусява с кориандър, мента и сокът от половин лайм. Охладената панакота се сервира гарнирана с кроасаните и салцата от манго.