Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пармезанови соленки с розмарин и бадеми

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (40 парчета)

40 г натрошени бадеми
125 г пармезан
1 скилидка чесън
325 г брашно
1 щипка настъргано индийско орехче
1 ч.л. сол
125 г масло
1 яйце
розмарин

Приготвяне

    1

Бадемите се запичат в незалепващ тиган до златисто и се оставят настрана да изстинат. Розмаринът се измива, отцежда, игличките му се отделят и накълцват на ситно. Пармезанът се настъргва на ситно. Чесънът се обелва и наситнява.

    2

Бадемите, нарязаният розмарин, пармезанът, чесънът, брашното, индийското орехче и солта се замесват с маслото, яйцето и 60 мл студена вода. Оформя се гладко тесто и се поставя във фризера за около час.

    3

Фурна с вентилатор се загрява до 160 °C (180 °C при горно и долно печене). Тестото се разточва върху работна повърхност, поръсена с брашно на дебелина 0,5 см. С помощта на резец във формата на звезда се изрязват приблизително 45 соленки, които се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.

    4

Соленките се декорират с останалите клончета розмарин, които предварително са навлажнени с вода, за да не изгарят бързо, и се пекат за около 15 минути. Сервират се напълно изстинали.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.