kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Патладжани със сос от синьо сирене и домати
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 4 | средно големи патладжана |
| сол и бял пипер на вкус | |
| зехтин за намазване | |
| 8 листа | прясна мента за украса |
за соса:
| 150 г | синьо сирене |
| 4 листа | босилек |
| 4 стръка | див лук |
| 1 скилидка | чесън |
| 400 г | чери домати |
| 100 мл | сметана |
| 1 с. л. | балсамов оцет |
Приготвяне
- 1
Патладжаните се нарязват по дължина на филии с дебелина 5-6 мм. Осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок. След това се намазват със зехтин и се овкусяват с бял пипер. Пекат се на скара или барбекю, докато омекнат.
- 2
Сиренето се натрошава в купичка и се смесва с накълцаните босилек, див лук и чесън. Добавят се нарязаните на половинки чери домати и сметаната. Накрая се сипва оцетът и всичко се разбърква добре.
- 3
Топлите патладжани се сервират залети със студения сос и украсени с листа мента.