Печена патица
Продукти (8 порции)
| 1 цяла | патица |
| 2 с.л. | маслиново масло |
| 1 глава | червен лук |
| 300 г | печурки |
| 100 г | кисели краставички |
| 150 г | ориз |
| 200 г | зеленчуков бульон |
| 100 г | бекон |
| 2 с.л. | соев сос |
| чубрица | |
| джоджен | |
| маслини |
Приготвяне
- 1
В дълбок загрят тиган загрят се сипват маслиновото масло и наситнените червен лук, гъби и кисели краставички. Разбъркват се и тиганът се похлупва с капак, за да се задушат зеленчуците за 4-5 минути.
- 2
Добавят се оризът, зеленчуковият бульон, соевият сос, беконът, чубрицата, джодженът и маслините. Разбърква се и отново се похлупва за 10-15 минути или докато се свари оризът. След като е напълно сготвен оризът се разбърква още веднъж и се маха от котлона.
- 3
С така получената плънка се напълва патицата и се зашива, за да не излезе плънката. Напълнената патица първо се вари 15-20 минути, след което се пече покрита с фолио в загрята на 170°C фурна за 2 часа. След това фолиото се маха и се допича още 20 минути на 200°C.