kaufland.bg/recepti
		
	Печена сьомга с майонезен сос
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (2 порции)
| 100 мл | соев сос | 
| 1 ч.л. | лют пипер | 
| 3 скилидки | чесън | 
| сокът на 1/2 лайм | |
| маслиново масло | |
| 1 ч.л. | мед | 
| 350 гр (2 филета) | филе от сьомга | 
| 2 с.л. | майонеза | 
| 1 с.л. | барбекю сос | 
| сусамово олио | 
Приготвяне
- 1
В купичка се смесват всички съставки за маринатата на сьомгата: 100 мл соев сос, 1 ч.л. лют пипер, 3 наситнени скилидки чесън, сокът от ½ лайм, 1 с.л. маслиново масло и 1 ч.л. мед. Филетата от сьомга се слагат в купа и се заливат с маринатата. Овалват се в нея добре, след което се подреждат в тава с кухненска хартия. Пекат се в загрята на 175 °С фурна 20 минути.
- 2
Майонезата се смесва с барбекю сосът и 1 ч.л. сусамово олио.
- 3
Сьомгата се сервира полята с майонезения сос и гарнитура по желание.