Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешки дробчета с топено сирене, гъби и бекон

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 кг пилешки дробчета
300 г бекон
5 големи глави лук
300 г пушено топено сирене
500 г пресни гъби
300 г консервирана царевица
1 /2 ч. ч. бяло вино
2 кубчета гъбен бульон
1 с. л. смлян черен пипер
2 с. л. чубрица
олио за пържене
гранулиран чесън на вкус

Приготвяне

    1

Дробчетата се изчистват и се измиват добре. Лукът се нарязва на шайби и се задушава в малко мазнина заедно с нарязаните на филийки гъби. Беконът се нарязва на лентички и заедно с дробчетата се прибавят към гъбите. Запържват се за 5 минути.

    2

Всичко се слага в голям гювеч и се налива вода, колкото да покрие продуктите. Сипват се виното и малко олио. Прибавят се натрошените кубчета гъбен бульон, чесънът, черният пипер и чубрицата. Пече се в умерено загрята фурна.

    3

Когато дробчетата са готови, се слага сладката царевица и отгоре се нарежда нарязаното на кръгчета топено сирене. Запича се още 4–5 минути, колкото да се разтопи сиренето.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.