Пилешки рула с пушен сос Бешамел
Продукти (4 порции)
| 1 кг | пилешко филе |
| 200 г | сушени мариновани домати |
| 400 г | замразен спанак |
| 1 с.л. | каперси |
За соса:
| 100 г | пушен бекон |
| 1 /2 с.л. | краве маслo |
| 2 с.л. | брашно |
| 2 щипки | индийско орехче |
| 200 мл | прясно мляко |
| 1 с.л. | сирене „Пармезан” на прах |
Приготвяне
- 1
Филетата се разтварят като шницел с помощта на нож. Върху тях се разстилат доматите, спанакът и каперсите и се оформят рула.
- 2
Запичат се на тефлонов тиган или скара по 2 – 3 минути от всяка страна. След това се прехвърлят в тава и се запичат около 7 минути в предварително сгорещена до 200 °С фурна.
- 3
Беконът се нарязва на ситни кубчета и се запържва в сгорещеното масло. Добавя се брашното и се запържва до златисто, като се бърка енергично.
- 4
Към соса се добавя индийското орехче и се налива млякото, като непрекъснато се разбърква. Накрая се поръсва с пармезана и сосът ври още 3 – 4 минути. Оттегля се от огъня и се пасира. С него се заливат нарязаните на шайби рула или се сервира отделно.