kaufland.bg/recepti
Пилешко филе с доматен сос на фурна
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 600 г | пилешко филе |
| 600 г | пасирани домати от консерва |
| 50 г | пармезан |
| 80 мл | маслиново масло |
| 3 скилидки | чесън |
| 1 глава | лук |
| 1 /2 връзка | босилек |
| 1 /2 ч.л. | захар |
| сол и черен пипер на вкус | |
| брашно за овалване |
Приготвяне
- 1
Пилешките бонфилета се овкусяват със сол, черен пипер и се овалват в брашно.
- 2
Пържат се на няколко пъти в половината от маслиновото масло до полуготовност.
- 3
Лукът и чесънът за соса се накълцват и се запържват в останалото маслиново масло. Наливат се доматите.
- 4
Подправя се със сол, черен пипер и захар. Прибавя се и половината от накълцания босилек. Сосът се вари 15–20 минути.
- 5
Запържените пилешки бонфилета се подреждат в тава, заливат се със соса, разбърква се.
- 6
Поръсват се обилно с настърган пармезан и се пекат 10–12 минути в загрята на 220°C фурна с вентилатор.
- 7
Ястието се гарнира с останалия босилек и се поднася.