Пица с прошуто
Продукти (2 порции)
тесто за пица | |
доматен сос | |
1 бр. | моцарела |
100 г | прошуто |
пресен босилек | |
маслиново масло |
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява на 220°. Тестото се разточва във формата на кръг с дебелина 2-3 милиметра и се слага върху голяма, предварително набрашнена тава.
- 2
Тестото се намазва с няколко лъжици доматен сос и се подреждат 5-6 парчета моцарела. Пицата се слага в загрятата фурна и се печете около 10 минути, докато тестото стане златисто и хрупкаво.
- 3
Пицата се изважда от фурната и отгоре се нареждат прошутото и листенцата пресен босилек. Полива се с малко маслиново масло и се сервира.