kaufland.bg/recepti
Попска яхния
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 400 г | месо от телешки врат |
| 50 мл | олио |
| 1 голяма глава | лук |
| 200 г | арпаджик |
| 4 с.л. | доматено пюре |
| 1 ч.л. | червен пипер |
| 2 с.л. | брашно |
| 4 скилидки | чесън |
| 3 | домата |
| 100 мл | червено вино |
| 1 | дафинов лист |
| 1 ч.л. | чубрица |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на парчета и се запържва в сгорещеното олио, до побеляване.
- 2
Прибавят се нарязаният на дребно лук и почистеният и нарязан арпаджик, налива се виното и се задушават, заедно с месото, до омекване.
- 3
Слагат се разреденото в малко вода доматено пюре и настърганите или наситнени домати.
- 4
Когато течността почти се изпари, се прибавят червеният пипер, разреденото с хладка вода брашно, дафиновият лист и наситнените скилидки чесън. Поръсва се с чубрицата, посолява се на вкус и се оставя на слаб огън за още 15 минути, като периодично се разбърква.