Пролетни рулца
Продукти (8 парчета)
| 10 г | оризови спагети | 
| 1 | голям морков | 
| 2 стръка | пресен лук | 
| 1 малко парче | джинджифил, около 1 см | 
| 60 г | соеви и бобени кълнове | 
| 5 с. л. | соев сос | 
| сол, смлян черен пипер | |
| 240 г | точени кори | 
| 1 | яйчен белтък | 
| масло/олио за пържене | |
| 2 с. л. | сос самбал олек | 
Приготвяне
- 1
Оризовите спагети се слагат във вряща вода за около 5 минути докато набъбнат. Морковът се обелва, измива се и се нарязва на шайби. Лукът се изчиства, измива се и се нарязва на ситни кръгчета. Джинджифилът се обелва и се нарязва на ситно. Соевите и бобените кълнове се отцеждат добре.
- 2
Оризовите спагети се нарязват на ситно, смесват се с моркова, лука, джинджифила и кълновете и се подправят със соев сос, сол и пипер.
- 3
Готовата плънка се слага в лист от точените кори и се завива, намазва се по ръбовете с яйчен белтък, навива се на руло и се запечатва.
- 4
Рулцата се запържват за около 3-5 минути, след което се оставят на попивателна хартия да се отцедят. Пролетните рулца се сервират с останалия соев сос и чили сос самбал олек.