Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пуешки бутчета със зеле и пюре от сладки картофи и кестени

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

8 малки пуешки бутчета около 400 г
2 глави лук
2 щипки карамфил
1 дафинов лист
сол
300 г сладки картофи
400 мл бульон
150 мл топло прясно мляко с 1,5% масленост
200 г кестени
прясно смлян черен пипер
2 щипки смляно индийско орехче
1 зелка 1,2 кг
3 с. л. масло
3 с. л. брашно
100 мл сметана
2 щипки кимион
1 /2 сладка червена чушка/червена люта чушка
2 с. л. нарязан магданоз

Приготвяне

    1

В деня преди сервиране бутчетата се измиват и подсушават. Лукът се обелва и нарязва. В голяма тенджера се налива 3 литра вода и се оставя на котлона за заври. След това се добавят бутчетата, както и лук, карамфил, дафинов лист плюс 1 супена лъжица сол и се оставя да къкри за около 80 минути. Бутчетата се вадят от тенджерата и се оставят да изстинат. Бульонът се прецежда през цедка. Сладките картофи се обелват, след което се нарязват на шайби и добавят към бульона. Оставят се да се сварят за около 20 минути. След това се пюрират заедно с кестените и млякото. Готовото пюре се овкусява със сол, пипер и индийско орехче. Зелето се измива и сварява в подсолена вода около8-10 минути, след което се охлажда в студена вода. За приготвянето на сос се разбиват 200 милилитра бульон, една лъжица олио/масло, брашно и сметана. Готовият сос се овкусява със сол, пипер и индийско орехче, след което се оставя да се охлади.

    2

В деня на сервирането бутчетата се осоляват и подправят с черен пипер, след което се слагат в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 200° С (конвекционна фурна: 180° C) за около 35 минути до получаване на хрупкава коричка. Сладката червена чушка или лютата чушка се разрязва на две по дължина, измива се, след което се нарязва на ситно. Пюрето се претопля, сосът се слага в голям тиган, към него се добавя и зелето и се вари. Овкусява се със сол и се поръсва с магданоз. Останалото масло се разтопява в тиган до златистокафяво и се прибавя чушката. Пуешките бутчета се заливат с готовия сос и овкусеното масло. Сервират се в чиния заедно с пюрето и зелето.