kaufland.bg/recepti
Пълнен патладжан по рецепта на Натали Трифонова
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 кг | кайма (60% телешко и 40% свинско) |
| пармезан | |
| сирене Чедър | |
| 2 | патладжана |
| 4 | домата |
| 2 | моркови |
| 1 глава | лук |
| 1 връзка | пресен лук |
| 1 връзка | магданоз |
| 1 глава | чесън |
| маслиново масло |
Приготвяне
- 1
Патладжаните се измиват, отстраняват се дръжките, разрязват се по дължина и се издълбават. Осоляват се заедно с отделената сърцевина и се оставят настрана за около половин час. После се измиват.
- 2
В малко маслиново масло се задушават лук, кайма, ситно нарязани моркови и ситно нарязаната сърцевина на патладжана. Добавят се пресен лук, чесън, магданоз и един настърган домат, сол, черен пипер на вкус. Приготвя се до полуготовност.
- 3
С така получената смес се пълнят патладжаните, отгоре се слагат кръгчета домати, чедър и се пекат в предварително загрята фурна. След като се извадят, поръсваме с пармезан.