kaufland.bg/recepti
Пълнен хляб на клечка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 300 г | извара |
| 1 /2 ч.л. | сол |
| 60 мл | мляко |
| 120 мл | олио |
| 2 | яйца |
| 600 г | брашно |
| 1 пакетче | бакпулвер |
| 10 листенца | рукола |
| 2 слайса | шунка |
| 2 бр. | сушени домати (мариновани) |
| 40 г | настърган пармезан |
| черен пипер | |
| 8 | дървени шишчета |
Приготвяне
- 1
Изварата, солта, млякото, олиото, яйцата, брашното и бакпулверът се месят до получаване на гладко тесто.
- 2
За пълнежа се измива и почиства руколата, след което се накъсва внимателно. Шунката и доматите се нарязват на малки кубчета, смесват се с пармезана и се подправят с черен пипер.
- 3
Тестото се разделя на 8 порции, като всяка част се разточва до получаване на правоъгълник (15 х 30 см), добавя се пълнежа. Тестото се навива плътно, след което се увива около дървената клечка, като се захваща здраво в краищата. Пече се на грил до златистокафяво около 15 минути и се сервира.