Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнена агнешка плешка

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 агнешка плешка (2 кг)
1 връзка пресен лук
2 морков
300 г гъби
250 г спанак
1 к. ч. олио
1 ч. л. мащерка
1 /2 връзка магданоз
сол на вкус

Приготвяне

    1

Лукът и морковите се нарязват надребно и се запържват около 1 минута в част от силно загрятото олио. Гъбите се нарязват на по-едри парчета и се запържват с лука и морковите 3–4 минути.

    2

Спанакът се бланшира в подсолена кипяща вода за 3 минути, след което се отцежда и се оставя да се охлади. Нарязва се надребно и се прибавя към останалите зеленчуци. Плънката се посолява и се подправя с мащерката и накълцания магданоз.

    3

Плешката се обезкостява, осолява се, прави се разрез, така че да се получи джоб, в който внимателно се слага плънката. Зашива се и се поставя в намазнена с останалото олио тава.

    4

Пече се 2 часа и 30 минути, като през първите 20 минути на температура 180 градуса, а след това се намалява на 140 градуса.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.