Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнена гъска с ябълки и чесън

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 гъска (4 кг)
2 зелени ябълки
4 скилидки чесън
250 мл сухо бяло вино
1 /4 ч. ч. ябълков оцет
4 с. л. зехтин
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

за соса:

300 мл сладко червено вино
1 глава лук
1 с. л. захар
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Ябълките се нарязват на кубчета (без да се белят). Чесънът и розмаринът се наситняват и се слагат при ябълките. Поливат се с 2 с. л. зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.

    2

Гъската се пълни със сместа и се слага в тава.

    3

Овкусява се със сол и черен пипер, полива се с ябълковия оцет и останалия зехтин и се налива виното.

    4

Покрива се с алуминиено фолио и се пече в загрята на 180°С фурна, с вентилатор, за около 2 часа. Фолиото се маха и се допича на 220°С за около 20 минути.

    5

Лукът за соса се нарязва наситно, слага се в касерола, налива се виното и се овкусява със захарта, сол и черен пипер.

    6

Оставя се да се редуцира и се сваля от огъня. Накрая се разбърква със студено масло, докато то се разтопи. Гъската се поднася със соса.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.