Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнено агнешко бутче

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

1 кг агнешки бут
60 г краве масло
4 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус

за плънката:

1 /2 ч. ч. ориз
60 г краве масло
5 стръка зелен лук
5 стръка пресен джоджен
1 /2 връзка магданоз
6 зърна черен пипер
сол на вкус

Приготвяне

    1

Бутчето се разрязва по посока бедрото в дебелата си част. Посолява се и на няколко места се правят дебели прорези, в които се слага по малко масло и половин скилидка чесън.

    2

В тиган се разтапя маслото за плънката и за няколко минути се задушават наситнените лук, джоджен и магданоз. Добавят се оризът заедно с 1/2 ч. ч. вода и черният пипер. Бърка се, докато оризът поеме водата. Посолява се.

    3

Бутчето се пълни с готовата смес, зашива се с дебел конец и се натърква с червения пипер.

    4

На дъното на тава се слагат 3–4 дървени пръчици и върху тях се поставя напълненото бутче. Целта е при печенето то да не залепне за тавата. Сипват се и 3–4 ч. ч. вода и тавата се покрива с фолио за печене.

    5

Пече се около 1 час във фурна, загрята до 250 градуса. След това бутчето се обръща и се пече още 40–50 минути до пълна готовност.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.