kaufland.bg/recepti
Пъстра салата с тиквен дресинг
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 салата | айсберг |
| 200 г | пресен спанак |
| 70 г | сушени червени боровинки |
| 100 г | орехи |
| 1 | ябълка |
| 100 г | сирене Чедър |
за дресинга:
| 200 г | тиква |
| 1 скилидка | чесън |
| 1 /2 ч. ч. | зехтин |
| 1 /4 ч. ч. | винен оцет |
| 1 ч. л. | захар |
| 1 ч. л. | сол |
| черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Тиквата се сварява и се пюрира заедно с станалите продукти за дресинга.
- 2
Спанакът се измива и се подсушава. Накъсва се в купа, заедно с айсберга.
- 3
Прибавят се почистената ябълка и сиренето Чедър, нарязани на малки кубчета, боровинките и натрошените орехи.
- 4
Салатата се овкусява с дресинга. По желание се поръсва с белени печени тиквени семки.