kaufland.bg/recepti
		
	Рагу от сом
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
| 600 г | филе от сом без кожа | 
| 2 малки | кисели краставички | 
| 1 малка глава | червен лук | 
| 1 с.л. | брашно | 
| 1 с.л. | маслиново масло | 
| 300 мл | рибен бульон | 
| 100 мл | бяло вино | 
| 1 /4 връзка | магданоз | 
| кората от 1 лимон | |
| 1 щипка | червен пипер | 
| сол и черен пипер на вкус | 
Приготвяне
- 1
 
Сомът се почиства и нарязва на големи парчета.
- 2
 
Брашното се запържва в маслиновото масло. Наливат се бульонът и виното, и се овкусява с червен пипер, сол и черен пипер.
- 3
 
Слага се рибата и се готви 7–8 минути, като сосът не трябва да кипи. Сомът се изважда, а към соса се добавят настърганата лимонова кора и наситненият магданоз.
- 4
 
Рагуто от сом се залива със соса. Поръсва се с наситнените кисели краставички и лук, и се поднася.