kaufland.bg/recepti
Рибно филе с броколи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 кг | рибно филе |
| 4 глави | червен лук |
| 300 г | броколи |
| 100 мл | олио |
| 150 г | кашкавал |
| 8 стръка | магданоз |
| 40 г | краве масло |
| черен пипер и сол на вкус | |
| масло за намазване |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на колелца и се задушава в тенджера със сгорещеното олио около 10-15 минути. Изважда се и се разпределя върху дъното на намаслена тава с размер 30-40 см.
- 2
Броколите се бланшират за кратко във вряща подсолена вода, изваждат се и се оставят да се отцедят. След това се задушават в маслото и се подреждат върху лука.
- 3
Рибното филе се нарязва на по-големи парчета, които се нареждат върху броколите. Поръсват се със ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол.
- 4
Ястието се пече в умерена фурна (180°С) около 30-40 минути. Няколко минути преди да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се оставя още 5-10 минути, докато кашкавалът леко се зачерви.