kaufland.bg/recepti
Веган
Салата с нахут и печени червени чушки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 600 г | нахут (от консерва) |
| 400 г | печени червени чушки |
| 2 | тиквички |
| 2 | домата |
| 2 скилидки | чесън |
| 80 мл | зехтин Екстра върджин |
| сок от 1 лимон | |
| 1 връзка | магданоз (+ за украса) |
| 1 с. л. | пушен лют пипер |
| семена нигела за поръсване (черен кимион) | |
| сол и черен пипер на вкус | |
| зехтин за печене и за поръсване |
Приготвяне
- 1
Тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина от около 1,5 см и се запичат на грил тиган с малко зехтин.
- 2
Доматите се нарязват на полумесеци.
- 3
В блендер се сипват отцеденият нахут, лимоновият сок и зехтинът Екстра върджин. Добавят се чесънът, печените червени чушки, магданозът, лютият пипер, сол и черен пипер и всичко се смила.
- 4
Сместа се слага в пош и от нея, върху печените тиквички и резените домати се оформят розички. Поръсват се със семена нигела, поливат се с малко зехтин и се украсяват с листенца магданоз.