kaufland.bg/recepti
Салата от октопод
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
| 70 г | октопод |
| 150 г | рукола |
| 150 г | маруля |
| 30 г | моркови |
| 1 глава | лук |
| 40 г | зелени маслини |
| 4 | чери доматчета |
| 30 г | сирене "Пармезан" |
за дресинга:
| 2 с. л. | зехтин |
| 2 с. л. | лимонов сок |
| 1 ч. л. | балсамов оцет |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Октоподът се сварява в подсолена вода и се нарязва на кръгчета.
- 2
Марулята и руколата се накъсват наедро, морковите се настъргват, а лукът се нарязва на полумесеци.
- 3
Всичко се смесва и се залива с дресинг, приготвен от зехтина, лимоновия сок, балсамовия оцет и сол на вкус.
- 4
Салатата се украсява с почистените и нарязани на колелца маслини и разполовените чери доматчета. Поръсва се с настъргания пармезан и се сервира.