kaufland.bg/recepti
Салата от печени чушки, карфиол и гъби
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 8 | печени белени червени чушки |
| 1 малка глава | карфиол |
| 200 г | печурки |
| 1 голяма глава | червен лук |
| 1 ч. ч. | кисело мляко |
| 20 мл | лимонов сок |
| 1 с. л. | зехтин |
| 100 г | кашкавал |
| 4 стръка | магданоз |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Чушките се режат на лентички. Карфиолът се накъсва на малки розички и се бланшира в подсолена вода за 2-3 минути.
- 2
Киселото мляко се разбърква добре с лимоновия сок.
- 3
Печурките и лукът се нарязват на резенчета, задушават се за около 5-6 минути в зехтина, заедно с бланширания карфиол и се смесват с чушките.
- 4
Салатата се разбърква, поръсва с настъргания или нарязан на кубчета кашкавал и с наситнения магданоз и се поднася с млечния сос.