Салата от печени чушки, карфиол и гъби
Продукти (4 порции)
8 | печени белени червени чушки |
1 малка глава | карфиол |
200 г | печурки |
1 голяма глава | червен лук |
1 ч. ч. | кисело мляко |
20 мл | лимонов сок |
1 с. л. | зехтин |
100 г | кашкавал |
4 стръка | магданоз |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Чушките се режат на лентички. Карфиолът се накъсва на малки розички и се бланшира в подсолена вода за 2-3 минути.
- 2
Киселото мляко се разбърква добре с лимоновия сок.
- 3
Печурките и лукът се нарязват на резенчета, задушават се за около 5-6 минути в зехтина, заедно с бланширания карфиол и се смесват с чушките.
- 4
Салатата се разбърква, поръсва с настъргания или нарязан на кубчета кашкавал и с наситнения магданоз и се поднася с млечния сос.