Салата Снежанка
Продукти (5 порции)
2 кофички | кисело мляко |
3 | краставици |
2 скилидки | чесън |
6 стръка | копър |
1 ч.л. | сол |
7 с.л. | олио |
50 г | орехови ядки |
Приготвяне
- 1
Киселото мляко се поставя в тензух и се оставя едно денонощие да се изцеди.
- 2
Краставиците се режат на много малки кубчета, чесънът се счуква, а копърът се наситнява. Сместа се поставя в купа, посолява се и се сипва млякото. Полива се с олиото и хубаво се разбърква.
- 3
Желателно е преди консумация да престои поне час в хладилник, след което в чиния за сервиране, с помощта на лъжица за сладолед, се оформят три топки. Поръсват се със смлените орехови ядки и се декорират с копър.