Свеж веджи сандвич с тиквичка
Продукти (1 порция)
| 1 /2 (около 200 г) | пърленка |
| 1 | червена чушка |
| 4 с.л. | крема сирене |
| 1 с.л. | лютеница |
| 8 листенца | босилек |
| 1 | тиквичка |
| 1 ч.л. | лимонов сок |
| 2 ч.л. | маслиново масло |
| 4 листа | салата |
| 4 шайби | домат |
| сол | |
| пипер |
Приготвяне
- 1
Пърленката се разполовява и се запича в тостер или на фурна. Чушката се разполовява, почиства от семките и се нарязва на кубчета. Крема сиренето се изсипва в купа и се размесва добре с лютеницата и чушката. Овкусява се със сол и пипер.
- 2
Тиквичката се измива, разрязва се по дължина на две и с помощта на белачка за картофи от нея се оформят тънки ленти, които се мариноват в лимонов сок, маслиново масло, сол и пипер. Листенцата босилек се нарязват на ситно и се прибавят към тиквичката.
- 3
Двете половинки на пърленката се намазват със сместа от крема сирене. Върху тях се разпределят листата салата, шайбите домат и лентите тиквичка. Двете половини на пърленката се събират и сандвичът се опакова в оризова хартия.