Сорбе от розов грейпфрут
Продукти (6 порции)
7 броя | розов грейпфрут |
5 с.л. | захарен сироп |
4 с.л. | гренадин |
150 г | малини |
6 (всяка от по 90 мл) | формички за сладолед |
6 | дървени клечки за сладолед |
Съвет
-
Без лактоза
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.
Приготвяне
- 1
Сокът от грейпфрутите се изцежда. Необходими са 400 мл сок от грейпфрут, към който се прибавя захарният сироп и гренадинът. Малините се измиват и се оставят да изсъхнат добре.
- 2
Малините и сиропът от грейпфрут се пълнят във формичките. Оставят се да замръзнат за час, след което в сместа се забиват дървените клечки. Прибира се в камерата за още минимум пет часа.