Спагетено чудовище
Продукти (4 порции)
| 1 бр. | тиква Хокайдо |
| лук (30 г) | |
| 1 | скилидка чесън |
| 1 бр. | стебло целина |
| 2 бр. | моркова |
| 2 бр. | домати |
| 300 гр. | кайма |
| 2 с.л. | олио |
| 1 ч.л. | доматена паста |
| 200 мл | бульон |
| 350 гр. | спагети |
| 1 /2 ч.л. | мащерка |
| 1 /2 ч.л. | риган |
| захар | |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Тиквата се измива, отрязва се капак, почиства се от семките, а месестата част се отстранява и нарязва на малки кубчета. С малък остър нож на тиквата се оформя чудовищно лице, след което цялата се бланшира във вряща вода и се оставя настрани да се отцеди.
- 2
Лукът и чесънът се обелват и се нарязват на ситно. Целината се измива, морковите се обелват и заедно с доматите се измиват. Зеленчуците се нарязват на малки кубчета.
- 3
Каймата се изпържва в нагорещено олио. Прибавят се зеленчуците и пърженето продължава. Добавя се доматената паста, излива се и бульонът и всичко се оставя да поври под капак 8-10 минути. Спагетите се варят в подсолена вода 8-10 минути. Сосът се овкусява със сол, захар, пипер, мащерка и риган. Спагетите се отцеждат, смесват се със соса, пълнят се в тиквената глава и се сервират.