kaufland.bg/recepti
Супа от леща и моркови
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
| 200 г | червена леща |
| 3 | моркови |
| 4 | домата |
| 2 скилидки | чесън |
| 1 глава | лук |
| 1 | сладка червена чушка/червена люта чушка |
| 1500 мл | зеленчуков бульон |
| 50 мл | маслиново масло |
| 2 с.л. | доматен концентрат |
| 1 ч.л. | къри на прах |
| 1 ч.л. | кимион |
| сол на вкус | |
| магданоз за поръсване |
Приготвяне
- 1
Доматите се попарват, обелват се и се режат на кубчета.
- 2
Морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Лукът, чесънът и чушката се наситняват и се запържват в сгорещеното маслиново масло.
- 3
Поръсват се с кимиона и кърито, добавя се доматеният концентрат, разбърква се и се пържи за кратко.
- 4
Сипват се доматите, лещата и морковите, налива се бульонът, посолява се и супата се вари, докато всички продукти омекнат добре.
- 5
Половината от супата се пасира и се разбърква с останалата част. Топлата супа се поднася с наситнен магданоз.