kaufland.bg/recepti
		
	Супа с праз и кайма
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
| 2 стръка | праз | 
| 2 с.л. | слънчогледово олио | 
| 3 с.л. | краве маслo | 
| 500 г | кайма смес | 
| 3 с.л. | пшенично брашно | 
| 1 литър | зеленчуков бульон | 
| 400 г | топено сирене | 
| сол | |
| черен пипер | |
| 1 /2 връзка | сибирски лук | 
Приготвяне
- 1
 
Празът се разрязва по дължина, измива се добре, подсушава се, почиства се и се нарязва на фини ивици. Олиото и маслото се загряват в тенджера, каймата се запържва, добавя се празът и се задушава за кратко. Добавя се брашното, разбърква се и се налива бульонът. Добавя се топеното сирене и се оставя да поври на среден огън за около 10 минути. Подправя се на вкус със сол и черен пипер.
- 2
 
Междувременно, дивият лук се измива, подсушава и нарязва на дребно. Супата с праз, лук и кайма се поръсва със сибирски лук преди да се сервира.