kaufland.bg/recepti
Телешко бонфиле по балкански
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 кг | телешко бонфиле |
| 1 с. л. | горчица |
| универсална подправка на вкус | |
| черен пипер на вкус | |
| олио за пържене |
за соса:
| 150 г | пресни гъби |
| 1 глава | лук |
| 150 мл | готварска сметана |
| 2 ч. л. | горчица |
| 1 /2 ч. л. | индийско орехче |
| сол, черен пипер и универсална подправка на вкус | |
| олио за пържене |
Приготвяне
- 1
Бонфилето се обезципява и се нарязва на парчета от по 100-150 г. Леко се начукват с чук и се овкусяват от двете страни с универсална подправка и черен пипер.
- 2
Намазват се с горчицата и се оставят да престоят около 15 минути.
- 3
После се пекат от двете страни на оребрен тиган в сгорещено олио, докато отвън хванат коричка, а отвътре останат леко розови.
- 4
Лукът се нарязва наситно, а гъбите на тънки шайби. Пържат се в сгорещено олио и към тях се добавят сметаната, горчицата, индийското орехче, универсална подправка, сол и черен пипер. Оставя се на огъня докато сосът се сгъсти. Телешкото се поднася със соса.