Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко с шпецли и салата от цикория

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

800-1000 г телешко месо
3 с.л. горчица
250 г шпецле
500 г арпаджик
50 г брашно
4 с.л. олио
1 ч.л. доматена паста
250 мл червено вино
400 мл телешки костен бульон
2 с.л. масло
4 малки глави цикория
1 глава червен лук
4 с.л. винен оцет
2 с.л. маслиново масло
2 ч.л. мед
1 ч.л. сладък червен пипер
индийско орехче
сол и пипер

Приготвяне

    1

Месото се нарязва на 4 дебели филии и леко се начуква с дървено чукче за месо. Овкусява се и от двете страни със сол и пипер, след което върху четирите парчета, но само от едната страна, се разпределят 2 с.л. от горчицата.

    2

Шпецлите се сваряват в подсолена вода, съгласно упътването на опаковката. Лукчетата се обелват и нарязват на тънки шайби.

    3

Брашното се смесва със сладкия червен пипер, разбърква се добре и се изсипва в дълбока купичка. Лучените шайби се изсипват в купата и се разбъркват, за да се покрият целите със сместа.

    4

В тиган се загряват 2 с.л. олио. Телешкото се поставя в тигана, първо от страната без горчица, и се запечатва за 2-3 минути. След това се обръща и се запържва 2-3 минути и от другата страна. Месото се вади от тигана, завива се с алуминиево фолио и се оставя настрана.

    5

Доматената паста се изсипва в тигана, прибавя се червеното вино, разбърква се, налива се бульонът и сместа се оставя да покъкри около 5 минути. Овкусява се със сол и пипер и се прибавя студеното масло. Разбърква се добре до хомогенност.

    6

Останалото олио се загрява в тиган и в него се запържват до златисто лучените шайби. Овкусяват се с малко сол.

    7

Цикориите се измиват, разполовяват и кочанчетата се отстраняват. Листата се нарязват на едри парчета. Червеният лук се обелва, разполовява и нарязва на тънки ивички.

    8

Виненият оцет, маслиновото масло, медът и останалата горчица се смесват, овкусяват се със сол и пипер и се разбъркват добре.

    9

Цикорията се смесва с лука и се овкусява с дресинга.

    10

Телешкото се сервира с пържения лук, шпецлите и салатата от цикория.