Тортила сандвич с печен боб
Продукти (2 порции)
За основата:
| 2 | тортили | 
| 2 стръка | пресен лук | 
| 1 | лайм | 
| 1 | авокадо | 
За бобената плънка:
| 1 | люта червена чушка | 
| 2 ч.л. | кимион | 
| 1 ч.л. | морска сол | 
| 2 с.л. | маслиново масло | 
| 400 г | боб | 
За зелевата плънка:
| 200 г | червено зеле | 
| 1 скилидка | чесън | 
| 6 с.л. | бял винен оцет | 
| 2 с.л. | вода | 
| 1 ч.л. | сироп от агаве | 
| 3 /4 ч.л. | сол | 
Приготвяне
- 1
 
Фурната се загрява предварително на 180° C (горно и долно печене).
- 2
 
Лютата чушка се разполовява, сърцевината се отстранява, месестата част се нарязва на ситно и се прибавя към останалите съставки за бобената плънка. Всичко се разбърква добре и се разстила върху тава, покрита с хартия за печене. Пече се за около 20 минути, като след 10-ата минута се разбърква добре.
- 3
 
Червеното зеле се нарязва на тънки ивици, скилидка чесън се наситнява. В касерола се слагат белият винен оцет, водата и сиропа от агаве. Сместа се оставя да кипне, след което към нея се прибавят зелето и чесънът. Овкусява се със сол и се оставя да къкри на умерен огън за 10 минути.
- 4
 
Тортилата се затопля във фурната или в загрят тиган без олио за около 30 секунди. Намазва се с пасирано авокадо и отгоре се слага от боба и зелето. Перата на зеления лук се нарязват на ситно и се разпределят отгоре. Овкусява се със сок от лайм, тортилите се навиват на руло и се сервират.