kaufland.bg/recepti
Хрупкав пангасиус
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 100 г | картофен чипс |
| 100 г | брашно |
| 1 ч.л. | сол |
| 15 г | сода за хляб |
| 250 мл | бира |
| 300 г | пангасиус филе |
| 250 мл | олио |
за соса:
| 3 с.л. | майонеза |
| 2 с.л. | кисело мляко |
| 1 с.л. | горчица |
| 50 г | кисели краставички |
| 1 /4 глава | лук |
| копър | |
| сол |
Приготвяне
- 1
Чипсът се сипва в купа и се натрошава с ръце на малки парченца. В отделна купа се смесват ½ от натрошения чипс, брашното, содата за хляб, 1 ч.л. сол и бирата. Разбърква се добре.
- 2
Филето от пангасиус се нарязва на хапки, които се овалват първо в бирената смес, а след това в останалите 50 г натрошен чипс. Пържат се до златисто в загрятото олио (по около 2 минути от всяка страна).
- 3
За приготвянето на соса е необходимо първо киселите краставички, лукът и копърът да се нарежат на ситно. Сипват се в купа заедно с останалите съставки за соса и се разбърква добре.
- 4
Рибата се сервира топла заедно със сосa.