Шарени маслени бисквити
Продукти (20 парчета)
| 250 г | краве маслo |
| 2 ч.ч. | пудра захар |
| 3 | яйца |
| 400 г | брашно |
| ванилова есенция | |
| щипка сол | |
| лилава сладкарска боя | |
| червена сладкарска боя | |
| жълта сладкарска боя | |
| зелена сладкарска боя | |
| синя сладкарска боя | |
| оранжева сладкарска боя |
Приготвяне
- 1
Маслото се разбива с миксер до получаването на кремообразна текстура. Добавя се пресятата пудра захар и се разбива отново. Добавят се яйцата, ванилията, солта и се разбива до получаването на гладка смес. Постепенно се прибавя пресятото брашно и се разбърква отново до получаването на хомогенно маслено тесто.
- 2
Тестото се оформя на голяма топка и се слага върху дъска за рязане. Разделя се на две равни половини и едната половина се оставя на страна. Другата половина се разделя на шест равни части. Към всяка от тях се добавят по няколко капки различна на цвят сладкарска боя и се омесва с ръце до пълно оцветяване.
- 3
Лилавото тесто се оформя с ръце на дълга и тясна ивица. След това с помощта на точилка се разточва на малко по-широка и по-тънка от лилавото тесто ивица синьо тесто. Същото се повтаря със зеленото, жълтото, оранжевото и червеното тесто, като червената ивица трябва да е най-широка. Лилавата ивица се увива в синята, след което в зелената, жълтата, оранжевата и накрая в червената. Оставя се в хладилник за 30 минути.
- 4
Цветното тесто се разрязва на две по дължина. Бялото тесто се разточва на широка овална форма и едната половина от шареното тесто се слага по средата и се увива с бялото тесто. Разрязва се на парчета с дебелина около сантиметър, които се подреждат в тава и се пекат в предварително загрята на 180°C фурна за 20 минути.