kaufland.bg/recepti
Шоколадови гофрети
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 100 г | черен шоколад K-Classic (50% какао) |
| 175 мл | мляко |
| 50 г | краве маслo |
| 50 г | захар |
| 125 г | пшенично брашно |
| 1 ч.л. | бакпулвер |
| 15 г | какао |
| 1 | щипка сол |
| 1 | яйце |
| 2 с.л. | шоколадови парченца |
| 150 г | прясна бита сметана K-Classic (30% масленост) |
| 1 | банан |
Приготвяне
- 1
Шоколадът се нарязва на едро и се смесва с млякото, маслото и захарта. Загрява се на среден огън, докато шоколадът се разтопи. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади.
- 2
Брашното, бакпулверът, какаото и солта се разбъркват. Добавят се шоколадовата смес и яйцето, и се разбърква с помощта на бъркалка. Добавят се шоколадовите капки. Сметаната се разбива.
- 3
Гофретникът се загрява предварително и ако е необходимо се намазва с мазнина. Гофретите се изпичат. Бананът се обелва и нарязва на резени. След като са готови, гофретите се поръсват с банан и се гарнират с битата сметана. Останалият шоколад се нарязва на едро и се поръсва върху гофретите преди да се сервират.