kaufland.bg/recepti
		
	Ябълки, пълнени със сушени плодове
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
| 4 броя | ябълки | 
| 50 г | краве масло | 
| 4 с. л. | кафява захар | 
| сокът от 1 портокал | |
| 1 в. ч. | вино „Ризлинг” (бяло десертно) | 
| 50 г | микс сушени плодове (стафиди, смокини, кайсии) | 
| 1 к. ч. | орехови ядки | 
| 3 щипки | индийско орехче | 
| масло за намасляване | 
Приготвяне
- 1
В тенджерка се разтопява маслото, добавя се захарта и се карамелизира около минута. Залива се с изцедения портокалов сок и виното, разбърква се и се изчаква да кипне. Прибавят се нарязаните надребно сушени плодове и се задушават на тих огън около 10 минути.
- 2
Тенджерката се оттегля от огъня, слагат се натрошените орехови ядки, разбърква се и се овкусява с индийското орехче.
- 3
Ябълките се почистват и се издълбават. Подреждат се в намаслена тавичка и се пълнят с приготвената смес. Останалото количество от сместа се изсипва около ябълките и се пече 15–20 минути на 180 градуса.