Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Яйца Бенедикт

До 30 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 питки
4 яйца
2 с. л. ябълков оцет
200 г бекон
скълцан зелен лук или чушка за украса

за холандския сос:

3 жълтъка
1 /3 ч. ч. разтопено краве масло
2 с. л. прясно изстискан лимонов сок
1 /4 ч. л. сол
червен пипер по желание

Приготвяне

    1

В тенджерка или дълбок тиган се затопля вода, почти до завиране, и се добавя ябълковият оцет. Яйцата се чупят в чинийка и внимателно се пускат в леко врящата вода. Съдът се похлупва за 2-3 минути, после готовите яйца се изваждат и се отцеждат от водата.

    2

Разполовените питки се пърлят в оребрен тиган или скара с незалепващо покритие.

    3

Холандският сос се приготвя, като жълтъците и лимоновият сок се разбиват до сгъстяване. На тънка струйка се прибавя маслото, като сосът продължава да се бие. Добавят се солта и по желание щипка червен пипер. Сосът се съхранява топъл.

    4

В чинията за поднасяне се поставят 2 препечени половинки питки, върху всяка се слага по една леко препечена филийка бекон, а върху всяко парче бекон – по едно забулено яйце.

    5

Всичко се полива обилно с холандски сос и се наръсва със скълцан зелен лук или чушка.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.