Месо от нашата свежа витрина
Качеството и свежестта на месото, което предлагаме в нашите свежи витрини, са основен приоритет за нас. Затова прилагаме прецизен качествен контрол на продукцията в няколко степени:

Завишени изисквания към производителите и доставчиците, с които работим
Освен задължителното законово изискване производителите да имат внедрена системата HACCP за осигуряване на безопасността на храните при тяхното производство и дистрибуция, в Kaufland налагаме допълнителни условия, с които гарантираме качеството на продукцията. Очакваме от доставчиците и производителите да са сертифицирани и по международните продуктови стандарти за безопасност на храните BRC и IFS, както и по ISO FSSC 22000 – стандарт, който гарантира, че процесите, осигуряващи безопасността на продукцията, се управляват изрядно.
Регулярни проверки на качеството от трети независими страни
Четири пъти в годината се извършват лабораторни анализи и тестове в акредитираната българска лаборатория Глобалтест. Всяка година Kaufland България преминава и независим външен международен одит за норми и вътрешни изисквания за работа със свежи храни, осъществен от световния лидер в сферата на проверката, верификацията, тестването и сертифицирането - SGS.

Прецизен контрол на качеството при прием на месо и месни продукти в Централен склад
Прилагаме шест степени на качествен контрол още при приемане на продукцията в нашия Централен склад. Започваме с визуална инспекция – продуктите трябва да отговарят на нашите изисквания за форма, размер, цвят и визия. Измерваме предварително температурата както на самия артикул, така и на помещението, в което той ще се съхранява. Следим внимателно информацията на етикета и съответствието й с изискванията ни.
Непрекъсната хладилна верига на доставка
Гарантираме прецизен и съобразен с продукцията температурен режим на логистика от транжорната до свежите витрини в нашите хипермаркети. На всяка стъпка от веригата на доставка температурата се поддържа между 0 и 4 градуса.

Проверка при прием в хипермаркета
В специално създадените хладилни помещения в складовете на нашите хипермаркети извършваме още веднъж контрол върху формата, размера, цвета и визията. Измерваме и температурата на продукцията при доставянето й във всеки наш обект.
Постоянен контрол при условията на съхранение
99% от месото и месните продукти в нашите свежи витрини се транспортират към нашите хипермаркети в страната още на същия ден, в който са доставени в Централния ни склад. Продукцията се задържа във свежите ни витрини до 24 часа след излагането й за продажба. Артикули като мляно месо, субпродукти и месо с кост дори не пренощуват. Температурата на свежата витрина се контролира вътрешно по три пъти на ден, а външна акредитирана фирма я следи денонощно чрез датчици, които я измерват във всеки един момент.