Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Mногостепенен контрол на плодовете и зеленчуците

Качеството и свежестта на нашите плодове и зеленчуци са наш основен приоритет. Затова упражняваме прецизен качествен контрол от полето до рафта в няколко степени:

Още от засаждането

Заедно с производителите, с които си партнираме, избираме най-добрите и подходящи сортове и семена още преди сеитба.

По време на отглеждането

Държим лично да следим условията на отглеждане и съхранение, както и процесите по производство на продукцията - на място във фермите на производителите, с които работим.

© office.cadrage@gmail.com

Качествен контрол при логистиката

За да достигат свежи и с високо качество до потребителите, 363 дни в годината, 23 от всички 159 рампи в логистичния ни център в село Стряма обслужват приема на плодовете и зеленчуците.

Продукцията преминава всекидневен качествен контрол, който установява дали всеки артикул отговаря на строгите изисквания на търговската верига за вида на продукта – свежест, качество, цялост, здравина, чистота и аромат, грамаж/диаметър, коректност на етикета – клас, произход, марка, сорт, както и качеството на опаковката.

Съобразени условия на съхранение

Плодовете и зеленчуците се съхраняват при строго съобразена за тях температура в логистичния ни център – повечето артикули се складират на температура между 9 и 11 градуса, а бананите – между 14 и 16 градуса.

Независими тестове

Наблюдаваме нивата на пестициди в продукцията, като месечно изпращаме проби от продукцията в независими акредитирани международни лаборатории.

Температурен контрол при доставката

Транспортирането на плодовете и зеленчуците до нашите хипермаркети също се осъществява при строг температурен контрол в пригодени за целта камиони с три температурни зони. Движението им се проследява сателитно, което позволява контрол на температурата във всеки един момент от пътя до хипермаркетите на веригата в цялата страна. По този начин се избягва температурният шок при излагане на продукцията на рафтовете във веригата и се гарантира тяхната оптимална свежест за клиентите.

Контрол в хипермаркета през целия ден

Свежестта и качеството на продукцията се контролират на място в нашите хипермаркети през целия ден. Приемаме плодовете и зеленчуците много рано сутрин и ако отговарят на изискванията ни за цялост и здравина, чистота и аромат, грамаж/диаметър, коректност на етикета и качество на опаковката, те стигат до рафтовете ни. Там следим свежестта и качеството им през целия ден.

Сертифициране по стандарта Global G.A.P*

Полагаме усилия за развитието на устойчив бизнес климат. Доказателство за това е финансовата помощ за 11 български фермери в размер на над 250 хил. лв., която компанията инвестира по програмата на Световната банка Global G.A.P. през последните години. В резултат на това производителите имат възможност да намалят наполовина торовете и препаратите за растителна защита и да оптимизират производствените си разходи. Това има директно отражение върху по-високото качество на продукцията им.

*GLOBAL G.A.P. е глобална програма, задаваща световен стандарт в сертифицирането на производители. Програмата свързва производители с търговците с цел подобряване на качеството на продукцията, като по този начин подсигурява качествения избор на крайния потребител в избора му на стока. Global G.A.P. е пряко свързана с Целите за устойчиво развитие на Организацията на обединените нации. Повече информация за програмата ще намериш тук: http://www.globalgap.org/uk_en/Запознай се с нашите производители

  • Партнираме си с над 80 български производители на свежи плодове и зеленчуци
  • Отлично качество, гарантирано чрез дългосрочно сътрудничество с утвърдени доставчици и регулярни лабораторни проби
  • Ежедневно зареждане и кратък срок на доставките - максимум 24 часа от логистичната ни база до хипермаркета
Нашите производители - Тихомир и Стоян Тимонови
Нашите производители - Тихомир и Стоян Тимонови

Тихомир и Стоян Тимонови

Три поколения любов към земята

Тихомир и Стоян Тимонови са братовчеди, израснали около село Стряма, в близост до Пловдив. Те са трето поколение земеделци, а земята, която обработват, наследяват от бащите си. Двамата произвеждат за Kaufland зеленчуци, сред които картофи, репички, лук и марули. Качеството на продукцията им е гарантирано от Global G.A.P. - сертификат, който получават със съдействието на Kaufland.

 

Мирослав Георгиев и Наско Пекалиев

Български ягоди от Пловдивско

В пловдивското село Динк приятелите от детство Мирослав Георгиев и Наско Пекалиев вече близо 13 години отглеждат ягоди с отдаденост и внимание към всеки плод.

Гарантирано качество


Гаранция за качеството на ягодите е прецизният контрол - от засаждането, през редовните проверки в две сертицифирани лаборатории в Гърция и Холандия, до отличните условия на съхранение и логистика. Това позволява плодовете да бъдат доставени свежи.

Нашите производители - Мирослав Георгиев и Наско Пекалиев
Нашите производители - Атанас и Елена Севови от село Катуница
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - Атанас и Елена Севови от село Катуница
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - Атанас и Елена Севови от село Катуница
© Dobrin Kashavelov

Атанас и Елена Севови

Любов сред 150 декара поля

Атанас и съпругата му Елена живеят в разположеното на 10 км от Пловдив село Катуница. Всяка сутрин стават рано, още в 5 часа сутринта, изпиват кафето на верандата си и се захващат за работа. До 10:30 ч. всичко, което са набрали, се натоварва в камион и не по-късно от 11 ч. се носи в Централния склад на Kaufland. Освен чушки и краставици семейството произвежда още маруля, спанак, зелен лук, патладжани, тиквички.

Атанас и Елена са колеги от Аграрния университет в Пловдив – там се запознават, докато следват агрономство. Десет години по-късно управляват 150 декара поля и 15 декара оранжерии, и възпитават двете си дъщери.

"Израснахме с Kaufland. Работим ексклузивно с веригата от 2011 година и винаги знаем предварително какво се иска от нас. Това ни дава спокойствие и ни позволява да планираме добре какво и кога да засадим. Така няма зеленчук, който да остане неизкупен. По този начин се развиваме и инвестираме непрекъснато в качеството и свежестта на продукцията ни, за които Kaufland регулярно следи", разказва Елена.

Фамилията на Ангел Димитров

Производство 363 дни в годината

"Тук сме обединили мъдростта и младостта и затова успяваме да отглеждаме толкова вкусни и качествени зеленчуци, сладки плодове и ароматни билки", усмихва се Ангел Димитров. Той, заедно с баща си Илия Димитров, двете му дъщери Кристина и Илиана и зет му Кирил Панайотов са на полето. Всички те, включително съпругата му и майка му работят в семейното стопанство в село Ягодово, в близост до Пловдив, където обработват 250 декара.

“На линия сме 363 дни в годината – караме пресни зеленчуци и плодове – единствените дни, през които сме почивали тази година, са били на 1 януари, Коледа и Великден", казва Ангел Димитров.

Семейството е доволно, че благодарение на Kaufland има пазар за почти цялата си продукция и също така може да планира насажденията си, съответно да инвестира в нова техника, като това има директно отражение и върху високото качество на продукцията им.  

За да подсигурят на работниците си непрекъснат ангажимент, отглеждат и зимни култури като цвекло, ряпа, зеле. През пролетта започват да отглеждат разсади и след това започват силно натоварените летен и есенен сезон с череши, тиквички, пъпеши.

Нашите производители - фамилията на Ангел Димитров от село Ягодово
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - фамилията на Ангел Димитров от село Ягодово
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - фамилията на Ангел Димитров от село Ягодово
© Dobrin Kashavelov
Нашите производители - Ненко Трифонов
© NV Photography
Нашите производители - Ненко Трифонов

Ненко Трифонов

Чист вкус от собствена кравеферма

Ненко Трифонов e създател на мандра "Ведраре" и един от българските производители, с които Kaufland България работи. Той създава мандра "Ведраре" и произвежда млечни продукти от собствената си кравеферма в гр. Баня, като по този начин осигурява чиста продукция. Качеството й е гарантирано на всеки етап от веригата на доставка със сертификат по глобалния стандарт BRC Grade AA*, а производството е лицензирано по стандарта БДС**.

„Високото качество е ценност, която споделяме с Kaufland. С тях имаме национален пазар за всеки от нашите продукти“, казва Ненко.

*BRC Grade AA - стандарт на Британския консорциум на търговците на дребно за контрол на продукцията по цялата верига на доставка.
**Стандарт БДС - български национален стандарт, определящ изискванията към характерните за страната саламурено сирене, кашкавал и кисело мляко.

Семейство Горчеви

 

Растем заедно

Това са семейство Горчеви от село Чешнегирово, които днес са сплотени така, както преди 20 години. Двамата братя Злати и Васил порастват с оранжерията, която по онова време е била още в двора на къщата, а зеленчуците – само за тях. Днес вече отглеждат 300 декара и всяка година произвеждат за Kaufland над 1 000 тона зеле, цвекло и тиква.

Благодарение на дългосрочното си партньорство с търговската верига се сертифицират по стандарта Global G.A.P, което им помага да разширят бизнеса си и да гарантират високото качество на продукцията си.

"Доволни сме, защото заедно с Kaufland повече от 10 години успяваме да осигурим добра храна за хиляди хора в България всеки ден. От работата с веригата се научихме, че за да си успешен, то трябва постоянно да се развиваш и подобряваш", твърдят семейство Горчеви.

Нашите производители - семейство Горчеви от село Чешнегирово
Нашите производители - семейство Горчеви от село Чешнегирово

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19