Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Регионални продукти

Партнираме си с български производители и доставчици от 26 региона на страната. Предлагаме местна продукция на родни ферми и мандри от почти всеки регион у нас. За лесна ориентация поставихме кафяво сърце с текст „От нашия регион“ върху ценовия етикет на всеки регионален български продукт, включен в асортимента. Това е допълнение на дългогодишната ни практика да обозначаваме всеки артикул с роден произход и със сърце в цветовете на трибагреника.

Ние в Kaufland България работим устойчиво, за да увеличаваме дяла на родната продукция в ключови за българския потребител хранителни категории. За млечните продукти в своя асортимент, например, работим с производители от 19 български региона. Преобладаващата част са в Пловдив, София,  Велико Търново и Пазарджик. Така към момента 65% процента от млечните продукти в хипермаркетите ни са българско производство. В този процент влизат прясното и киселото мляко под собствената марка K-Classic, които предлагаме на местния пазар, защото са изцяло от родни производители.

За българските колбаси, които предлагаме, разчитаме на местни производители от 12 региона в страната, сред които Пловдив, Велико Търново, София, Благоевград и Хасково. Работим и с общо 21 семейни ферми и малки мандри у нас, чиято продукция предлагаме в специално обособените фермерски щандове на територията на хипермаркетите ни в 6 града в страната: София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Горна Оряховица и Русе.

Производители от 9 региона снабдяват търговските ни обекти с прясно българско месо. Най-голям е броят им в Хасково и Стара Загора, като картата допълват още Варна, Велико Търново, Габрово, Монтана, Ловеч, Разград и Пловдив. Делът на родната продукция при месото и месните продукти, които веригата предлага, към момента е 72%. Скоро представихме на пазара новата си собствена марка прясно и качествено месо „Шеф Месар“, като пилешките и телешките продукти от серията са изцяло родна продукция.

За да предоставяме свежи и качествени плодове, си партнираме с производители от 10 региона и у нас. По-голяма част от продукцията произхожда от ферми в Пловдив, Благоевград, Добрич и Хасково. Работим с регионални производители и от Кюстендил, Разград, Търговище, София, Стара Загора и Пазарджик.

12 пък са регионите, в които се произвеждат зеленчуците, които предлагаме, сред които са Пловдив, Пазарджик, Сливен, Плевен, Велико Търново и Хасково. А вече обособяваме и специално място на територията на хипермаркетите си, където се предлагаме продукция на регионални зеленчукопроизводители. Общо за 2019 година сме продали 35 милиона килограма български плодове и зеленчуци. Подкрепата ни при плодовете и зеленчуците е особено категорична по отношение на повишаване качеството и конкурентоспособността на земеделските производители. Ярък пример е финансовата помощ от наша страна с над 250 хиляди лева за 11 български фермери, благодарение на която те успяват да се сертифицират по програмата за качество Global G.A.P.

За прясна риба и рибни продукти разчитаме на производители от 8 региона у нас – Бургас, Варна, Сливен, Пловдив, София, Смолян, Монтана и Шумен. Сред другите продукти, за които разчитаме на регионални производители, са яйцата от 6 български региона, сред които Кюстендил и Добрич и пчелен мед от Пловдив.

Представяме ви част от производителите, с които си партнираме


Месните деликатеси на ферма "Харман"

Фермата на "Харман" се намира в малкото селце Трем, в полите на Лудогорието. Малкият семеен бизнес е основан преди 20 години. Звучната дума "Харман" означава вършитба - времето на богат берекет и прибиране на отгледаната с любов реколта. Харманът е и моментът, в който се наслаждаваме на това, което внимателно сме посели и отгледали с постоянни грижи. Именно затова "Харман" е и марката за висококачествени месни и млечни продукти, произвеждани в село Трем.

"Вярваме, че удоволствието от храната е едно от хубавите неща в живота, затова и отделяме специално внимание на балансът и умереността на вкусовете, когато приготвяме нашите продукти. Висококачественото месо, което сами произвеждаме, е звездата във всеки наш месен деликатес. Гордеем се с качеството на говеждото ни месо Ангъс - световноизвестно с неповторимия си вкус и текстура. Комбинираме тази първокласна порода говеждо с традиционни подправки, използвани в рода ни от поколения. Така всяка хапка притежава не само вкуса на качественото, а и духа на българската традиция", разказват от фермата.

Изображение на различни месни продукти с марка "Харман"

Изображение на различни млечни продукти с марка "Жълтуша"

Млечни продукти "Жълтуша"

Мандра "Жълтуша" се намира в китното село Жълтуша, в източния дял на Родопа планина, област Кърджали, община Ардино. Млекопреработвателното предприятие е разположено в регион, който предлага естествени условия за пълноценно развитие на млечнокиселата бактерия и зреене на млечните продукти.

С какво се отличават продуктите на "Жълтуша"? Направени са по традиционни рецепти с висококачествено прясно мляко. Продуктите са с автентичен вкус и качество, характерни за Родопите.


Млечни продукти "Лесидрен"

Мандра "Лесидрен" е основана през 1996г. в намиращото се в полите на централна Стара планина село Лесидрен. В този район има вековни традиции в производството на млечни продукти.

Мандрата работи с мляко от собствена ферма, модернизирана по европейски изисквания. Технологичното оборудване е на базата на най-новите производствено-хигиенни стандарти. Предприятието непрекъснато усъвършенства и доразвива своята материално-техническа база, допълва и разширява своята асортиментна листа.

Политиката на мандра "Лесидрен" е:

  • да предлага на пазара нови продукти, съобразно изискванията на потребителите;
  • да поддържа безупречно качество на продуктите, спазвайки българската производствена традиция и вкус;
  • да усъвършенства технологиите за производство, съобразно световните тенденции за здравословно хранене;
  • да удовлетвори вкуса на потребителите;
Изображение на различни млечни продукти с марка "Лесидрен"

Изображение на различни месни продукти с марка "Равногор"

Млечни продукти "Равногор"

Мандрата в село Равногор е построена през 1927 г. Приемник на старата мандра е млекопреработвателното предприятие на фирма "Равногор" ООД, в което се произвеждат млечни продукти - кашкавал, сирене, масло, извара, пушени и топени сирена. От април 2009 г. предприятието е одобрено като отговарящо на изискванията за производство на храни в Европейския съюз. Мандрата е най-високо разположеното млекопреработвателно предприятие в България – намира се на 1 330 м надморска височина в Родопите. Според картата на NASA за замърсеност на въздуха, село Равногор е районът с най-чист въздух в Европа, а това е идеална предпоставка за производство на екологично чиста продукция.

Всеки ден в Мандра Равногор се доставя прясно мляко от региона на Баташкия дял на Родопа планина. Кравите пасат по цял ден из тучните поляни, осеяни с билки. Суровото мляко се транспортира до мандрата в термоизолирани цистерни. Когато млякото се приеме в предприятието се извършва проверка и анализ на всички показатели, след което се взима решение за влагането му в производство.

Мандра Равногор прави вкусни саламурени сирена, кашкавали, топени и пушени сирена, извара, масло от свежо родопско мляко. Натуралните млечни продукти зреят в специфичните климатични условия на Родопите – едно от най-чистите и запазени природни кътчета в Европа.


Млечни продукти "Земенея"

Мандра "Земенея" е семейно предприятие за производство на млечни продукти от района на град Земен, област Перник. Семейният бизнес започва с дейност далечна от животновъдството – с производството на хляб и малък магазин за хранителни продукти. Бързо след това се създава цех за халва, локум и пудра захар. Успехът на цеха за халва позволява създаването на малък цех за кисело мляко.  

Днес старите традиции за производство на млечни продукти са интегрирани и ценителите на истинската храна, и на българските производства могат да консумират натурално кисело мляко, айрян, сирена и кашкавали. Освен продуктите от краве мляко, гордост на "Земенея" са продуктите от овче и козе мляко. Животните се отглеждат в Земен и околностите и свободно пасат из екологично чисти ливади и пасища.

Изображение на различни млечни продукти с марка "Земенея"