Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Свежите Супергерои в битката за Добрата храна

Свежите Супергерои познават тайната на добрата храна и са готови да ти я споделят. Чико Банана, Двойната Чери, Кивинг и техният суперотбор знаят, че тя се крие в разнообразното и редовно хранене, което ни осигурява необходимите енергия и ценни хранителни вещества. Именно те ни помагат да растем здрави и силни като истински супергерои! Целият отбор на Свежите Супергерои е тук, за да ти докаже, че добрата храна може да побеждава. Забавлявай се и учи с тях и новата илюстрирана енциклопедия с удивителни комикси, посветена на Свежите Супергерои! Търси я само в хипермаркети Kaufland!

*Количествата са ограничени

Нашите свежи предложения

Валидни от 01.03.2021 до 07.03.2021


Запознай се с...

.

Отборът на Свежите Супергерои би бил непълен без Фантастичната Ягода, която ги допълва със своето завидно спокойствие, но бързи реакции. Неслучайно всички обичаме да похапваме ягоди – те засищат, но от тях не ни става тежко. Зареждат ни с редица витамини и са толкова апетитни.

.

Антиоксидантният тандем в отбора на Свежите Супергерои, Двойната Чери не се спира пред нищо в битката за добрата храна. Черешите са едни от най-вкусните и обичани плодове, затова се радваме щом дойде пролетта и започнат да зреят. Но това е само в нашите ширини – в Австралия това се случва по Коледа.

.

Супервкусен и супермощен, Супергрозд надвива враговете си благодарение на своите зрънца-бомбички, срещу които вредните храни просто нямат шанс. Без значение от цвета, гроздето винаги съдържа ценни витамини, минерали и антиоксиданти, които ни помагат да побеждаваме всеки ден.

.

Макар и най-малкият герой в отбора на Свежите Супергерои, Мис Бери е достоен противник на който и да е герой от вражеската армия. Малините са богати на фибри и антиоксиданти, но основната причина да ги консумираме е, че са много, много сладки и вкусни.

.

Със своя силно запомнящ се вид и редица полезни свойства, Капитан Ананасио буквално е витаминозната бомба във вражеската флота. Ананасът е наистина внушителен плод с интересен, екзотичен произход – смята се, че идва от земите на днешна Бразилия.

.

Кивинг е най-богатият на витамин С воин от армията на Свежите Супергерои, който разбива всеки свой противник без проблем. Полезното и вкусно киви получава името си от новозеландската птица Киви, на която кафявият мъхест плод e оприличаван.

.

Същинска красавица, Зелената КрасТавица е един от най-благите Свежи Супергерои. Нейната суперсила е да неутрализира вредното въздействие на враговете си. Затова толкова обичаме краставиците – освен вкусни, те имат и благотворно въздействие при различни състояния.

.

Заедно с Тикватрон, Ледената Диня е сред най-големите Свежи Супергерои, но именно в това се крие нейната суперсила. Динята е много голяма, но всъщност е един лек плод, който въпреки сладкия си вкус не съдържа много захари. За максимална свежест похапвай този летен плод леденостуден!

.

С ярък цвят и уверен в своите суперсили, Цитронус е един от най-полезните в отбора на Свежите Супергерои. Богатите на много витамини лимони почти неизменно присъстват в кухнята ни – овкусяваме с тях всякакви ястия и салати, слагаме ги в печива, десерти и, разбира се, в чая с мед, за да укрепим силите си, когато сме настинали.

.

Мека и нежна, но ловка и с почти невидими действия, Кунгфу Праскова надделява безпроблемно в двубоя с враговете от Лепкавата армия. За родина на прасковата се счита Китай, като някои китайци и до днес вярват в нейния принос към дълголетието и я възприемат за символ на късмет.

.

Ряпарок е малък и на вид слабичък, но е най-ловкият сред всички Свежи Супергерои, който побеждава враговете си със своя меч. Репичките са естествен враг на инфекциите. За щастие са и много вкусни, особено когато са консумирани сурови в свежи салати.

.

Със своя парещ поглед Огнената Пепър стопява всеки противник, който се изпречи на пътя ѝ. Под своята изкушаваща външност тя крие много тайни оръжия, като витамини и минерали. И обича да я наричат с правилното ѝ име – пиперка, а не чушка, защото плод от вида чушка образуват и други растения.

.

Невидимата Зелка обича да пътува и е обиколила целия свят. Но знаеш ли кога стъпва за първи път на американския континент? Ето жокер - била е в компанията на Жак Картие ;)

.

Пататус е сред най-масивните и мощни Свежи Супергерои, който побеждава враговете си с чиста сила. Картофите засищат добре, могат да бъдат приготвени по изключително разнообразни начини и затова никак не е случайно, че са петият по важност източник на калории в света.

.

Малък, но изключително силен и с остър характер, Чесмен е най-лютият сред Свежите Супергерои. Той може да разплаче опонентите си още преди да са го докоснали. Но макар и парлив, вкусът на чесъна е сред любимите на българите.

.

Сладка и неустоима, но същевременно опасен и труден противник, Ябълката Чудо е най-бързата сред всички Свежи Супергерои. От край време хората казват "Една ябълка на ден пази доктора далеч от мен." Е, явно добре са осъзнавали какво истинско "чудо" е този плод!

.

С бърз ум и хитра стратегия във всяка битка, Хитруша Круша е най-остроумният Свеж Супергерой, който ни разкрива пълния си потенциал всяка ранна есен. Крушите са не само сочни, много вкусни, ароматни и месести, но и наистина полезни. Неслучайно хората са ги отглеждали и са им се наслаждавали още през Античността.

.

Малък, но с голямо разнообразие от ценни вещества и витамини, Роко Броколито е един от най-силните в отбора на Свежите Супергерои. Роко Броколито е тук, за да разбие мита, че децата недолюбват зеления зеленчук. Ако го приготвим и поднесем както трябва, той бързо ще се превърне в любимец на малките лакомници.

.

С екзотичен тропически произход, но световна слава, Чико Банана е здравенякът в отбора на Свежите Супергерои. Една от суперсилите на Чико Банана и неговия отбор от банани е, че ни засищат за дълго време и са идеални за сутрешна или следобедна закуска, която да ни зареди със сили.

.

Бърз и атлетичен, Фрас Праз е най-гъвкавият Свеж Супергерой, който само с един или два удара успява да неутрализира своите врагове. Празът е един от любимите ни зеленчуци. Неслучайно той присъства в много традиционни български рецепти, които приготвяме от векове.

.

Един от най-популярните Свежи Супергерои е Червената грамада – Доматът. Със своя имунен щит от витамини той може да се предпази и от най-опасния си враг. Доматите неслучайно са незаменима съставка на всяка българска салата – те внасят ярък цвят, страхотен вкус и доза витамини във всяко ястие, от което станат част.

.

Тикватрон е най-масивният и голям герой в тима на Свежите Супергерои, който ревностно пази гърбовете на съотборниците си във всяка битка. Идвайки от Северна и Централна Америка, тиквата бързо си е пробила път на всички континенти, с изключение на Антарктида. Нищо чудно – тиквите са не само апетитни, но и полезни.

.

Най-проницателният от Свежите Супергерои е Ел Каротино, чиято суперсила се крие в перфектното му зрение, с което вижда дори слабостите на противниците си. Морковът може да се похвали с редица положителни качества, но най-вече със страхотния си вкус, заради който го консумираме по всевъзможни начини, дори и суров.

.

С мек и топъл оранжев цвят, но бърз и проницателен поглед, Доктор Ориндж е Свежият Супергерой, който знае много добре как да използва своите витамини, за да побеждава враговете си. Портокалът е сред най-известните цитрусови плодове у нас. Обичаме да ги похапваме сурови, в ястия или салати, както и да си ги пийваме, изцедени като вкусен портокалов сок.


Знаеш ли, че...

 • Крушите най-вероятно произлизат от днешен Китай, като там те и до днес се смятат за свещен плод, символ на безсмъртието. Може би затова именно Китай е най-големият производител на круши в света.
 • Хитруша Круша е пробила своя път и в културата и езика ни. Нейната забележителна форма е причината да наричаме лампата с нажежаема жичка "електрическа крушка". Плодът намира място и в израза "Крушата не пада по-далече от дървото", с който обясняваме понякога колко много децата приличат на родителите си.
 • Ето и един съвет: крушите ще узреят по-бързо, ако ги поставяте близо до бананите във фруктиерата.
 • Учените смятат, че родината на банана е Малайският архипелаг в Югоизточна Азия. Там хората за първи път са култивирали плода и са разнообразявали с него предимно рибната си диета.
 • Бананите са едни от любимите плодове на европейците, но това невинаги е било така. Едва в началото на 20-и век с развитието на хладилните камери те се превръщат от екзотичен и рядък плод в една от най-масовите храни на континента.
 • Най-разпространеният и познат за нас банан е именно жълтият, но е интересно да се знае, че Чико Банана има и червени, и розови братовчеди от други видове и сортове.
 • Много от полезните вещества в ябълките всъщност се крият в кората, но никога не забравяй да измиеш плода преди консумация!
 • Като една от първите култивирани храни от човека, ябълката се е превърнала в една от най-отглежданите култури в света. Познати са над 7 500 сорта ябълки, различаващи се по форма, цвят, големина, вкус и аромат.
 • От гледна точка на ботаниката ябълката принадлежи към същото семейство, към което спадат и ягодата, и крушата, дори и розата!
 • Морковите, както и други жълти или оранжеви плодове и зеленчуци, дължат цвета си на бета каротина. Той e най-популярният сред каротеноидите, срещащи се в плодовете и зеленчуците.
 • Преди да се култивира и разпространи най-често срещаният днес оранжев морков, предците на Ел Каротино са били червени, бели, черни, жълти и лилави.
 • Митът, че кожата ни ще стане оранжева, ако хапваме много моркови, всъщност е верен. Оцветяването се забелязва най-вече по китките и ходилата, но дотам се стига чрез консумиране на почти невъзможни количества от оранжевия зеленчук.
 • Според ботаниката тиквата спада към плодовете, защото съдържа семена в себе си, но в кулинарията се приема за зеленчук. Както и да я възприемеш, тя винаги ще е вкусна!
 • Най-голямата тиква в света е тежала близо 1200 кг! Рекордът е поставен от белгиеца Матиас Вилеминс през 2016 г. сред жестока конкуренция от други тиквени гиганти.
 • Тиквеният фенер е символът на Хелоуин, чиито традиции започват преди стотици години в Ирландия, когато фенерите са се правили от ряпа или картофи. Едва щом ирландските имигранти заселват Америка, те откриват тиквата и променят ритуала.
 • Портокалът, мандарината, грейпфрутът, помелото, лаймът и лимонът са роднини. Всички те са цитрусови дървета и произлизат от един и същ източник и това е родът Citrus.
 • Етимологията на българското название на плода "портокал" е свързана с португалците – хората, които са внесли плода в Европа.
 • В природата портокали не се срещат като диворастящи растения. Смята се, че те са хибрид, създаден от човека, между едрото и светложълто помело и малката оранжева мандарина.
 • Празът е от същото семейство, от което са и чесънът, и лукът. Той е познат още на древните гърци, римляни и египтяни, като за последните е бил част от основната диета.
 • По време на Римската империя хората са смятали, че чрез праза се сдобиват с хубав и силен глас. Смята се, че именно заради това празът е бил любимата храна на император Нерон.
 • Празът е традиционен символ на Уелс. Зеленчукът е от такова значение там, че е в основата на герба на уелските гвардейци и част от декорациите по роклята на кралица Елизабет II при нейното коронясване.
 • Броколито произлиза от Средиземноморието и по-точно от Италия. Древните римляни са му се наслаждавали още от VI век преди новата ера.
 • Смята се, че думата „броколи“ произлиза от латинската дума „brachium”, която означава клон, израстък или ръка. Нищо чудно, че Роко Броколито има толкова силни ръце.
 • За да бъде наистина вкусно и полезно, броколито трябва да се сготви правилно. Най-добре е да се приготвя на пара, защото само така ще се запазят почти всичките му ценни хранителни вещества.
 • Макар ние, българите, много да обичаме сармички и всякакви ястия с кисело зеле, Русия е първа в света по консумация на зеленчука.
 • Киселото зеле е изключително популярно в немската кухня, където го наричат Sauerkraut. Именно с това име е известно то и в англоговорящите държави.
 • Най-голямото ястие със зеле в света е тежало близо 3 тона! Внушителният рекорд е поставен през 2014 г. в Румъния и е организиран именно от Kaufland.
 • Плод или зеленчук? Съдбата на домата е решена чрез съдебно дело. През 1893 г. Върховният съд на САЩ приема, че доматът е зеленчук, щом се използва главно за салати и основни ястия. Но от гледна точка на ботаниката доматът е плод.
 • Голяма част от европейците дълго време са смятали домата за отровен, след като испанските колонизатори са го внесли от Южна Америка в Европа. По-късно те осъзнават достойнствата на този зеленчук и той се разпространява широко в кухните им.
 • Освен за хапване, испанците използват доматите и за... да се замерват с тях. Всяка година на фестивала Ла Томатина десетки хиляди души влизат в бой с домати.

Свежите Супергерои за оцветяване

Свежите Супергерои за оцветяване

 

Подготвили сме ти и няколко страници за оцветяване с нашите свежи Супергерои. С тях забавата е гарантирана.  

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19