Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Млечни продукти от нашата свежа витрина

Агентите на добрата храна шеф Владимир Тодоров и Александър Сано следят изключително отблизо качеството на асортимента от млечни продукти от свежата витрина на Kaufland. Техните майсторски съвети за качествен пазар може да видиш във видеото.


Независимо дали търсиш качествено сирене, кашкавал или мляко, Kaufland e твоето място. Качеството и свежестта на млечните продукти, които предлагаме в нашите свежи витрини са основен приоритет за нас. Затова даваме предимство на българските продукти и прилагаме прецизен и непрекъснат качествен контрол
на няколко етапа:

Изображение на двама от служителите на свежата витрина

В основата ни е утвърден роден вкус

От години работим устойчиво, за да увеличаваме дяла на родната продукция в типично българската категория на млякото и млечните произведения. В Kaufland работим с утвърдени производители и малки семейни мандри от 19 български региона. Преобладаващата част са в Пловдив, София, Велико Търново и Пазарджик. Близо 70% от всички млечни продукти в хипермаркетите ни са българско производство, като в типично българските категории като прясно, кисело мляко, сирене и кашкавал над 90% са произведени у нас.

Нашите млечни продукти от собствена марка "Брей!" са произведени основно с български суровини от родни производители, а част от киселите млека са съобразени с националния стандарт за българско кисело мляко БДС.

Изображение на различни видове вносни сирена

Собствени марки на международно ниво

Изискванията ни към нашите производители включват те да са сертифицирани и по международните стандарти за качество и безопасно производство на храни IFS или BRS. В допълнение, на всеки три месеца участваме и в регулярни проверки от акредитираната лаборатория Глобалтест.

Качество и от семейната мандра

Вече трета поредна година в Kaufland развиваме мрежа от фермерски щандове, които до момента са 25. В тях предлагаме млечни продукти от над 20 малки и средни български производители и семейни мандри, както и ферми от различни региони на България.

Изображение на сирене, оставено за дегустация от нашите клиенти

Контрол по веригата на доставка

Качественият контрол на млечния ни асортимент започваме много преди те да стигнат до рафта. Провеждаме вътрешни дегустации, в които оценяваме външен вид, цвят, мирис, консистенция, вкус. Веднъж включени в асортимента ни, те стават обект и на т.нар.  "слепи" дегустации, за да сме сигурни, че във всеки един момент имаме постоянно свежа млечна продукция.

Непрекъсната хладилна верига и строги условия на съхранение

В Kaufland прилагаме специална програма за прием, съхранение, доставки, хигиена, зареждане, опаковане и продажба на млечните ни продукти, която е разработена специфично за нашите нужди.

Изображение на проверяващ, който измерва температурата на краве сирене Брей

Млечните продукти преминават два пункта на вътрешен качествен контрол, преди да бъдат изложени за продажба. Първият е традиционно при приема на стоката в Централния логистичен център в с. Стряма. Там, в специално помещение, при необходимата температура, специалистите окачествители на компанията извършват визуална проверка за вида, аромата и грамажа на продуктите, коректността на етикета и качеството на опаковката.

Веднъж проверена и одобрена, продукцията се транспортира до хипермаркетите в камиони с три температурни зони, така че хладилната верига на продуктите ни да не бъде прекъсната и те да пристигнат в хипермаркетите максимално свежи. А  вътре, още преди да стигнат до рафта, влизат в специализирано хладилно помещение, където се прави втората проверка на качеството при съответната температура.

Някои продукти като белите саламурени сирена съхраняваме за кратко в подготвително помещение, където при строги правила за хигиена те се отцеждат, преди да бъдат предложени във витрините. А температурата в свежите витрини следим денонощно с помощта на специални датчици.