Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Шеф Тодоров: Посланикът на добрата храна


Шеф Владимир Тодоров е сред най-добрите млади професионалисти в страната, придобил опит в реномирани ресторанти и популярност от различни конкурси.

Шеф Тодоров – посланикът на добрата храна

За шеф Тодоров

Шеф Владимир Тодоров е сред най-добрите млади професионалисти в страната, придобил опит в реномирани ресторанти и популярност от различни конкурси.

През 2016 г. той печели приза „Готвач на България“ в най-голямото кулинарно състезание, организирано от Българска Асоциация на професионалните готвачи. Тази награда е предшествана от златен медал на състезанието “ACF AND WORLD CHEFS CULINARY SALON“ в САЩ, щата Вирджиния в категория „Най-добър кулинарен студент“. 

Владимир е част и от българския национален отбор, който представя страната ни на кулинарните олимпийски игри в Ерфурт, Германия през 2016 г.

Специализираното образование, опитът от Холандия, Белгия и САЩ, както и значимите отличия позволяват на Шеф Тодоров да води кухнята на един най-добрите ресторанти в столицата с който печели награда за най-добро бистро от наградите на списание Бакхус и Aqua Panna & San Pellegrino.

Обича студена бира, разходки по плажа и пържена цаца. :)


Зададохме няколко въпроса на шеф Тодоров

Изображение на шеф Владимир Тодоров – Kaufland посланик на добрата храна

Какво за теб означава добрата храна?

Това е нещо, което приготвяш с душа и сърце. Тайната на добрия вкус е в качествените съставки и отношението и любовта към храната.

Коя е любимата ти българска рецепта?

Трудно ще го определя като рецепта, но печените чушки с чесън, магданоз и сирене са сред най-любимите ми български вкусове. Само ароматът на тази салата може да ме върне в детството. Аз съм от Русе, баща ми е рибар и съм отраснал с тарама хайвер, така че мога да изям един малък бидон с тарама и препечен домашен хляб. :)

Кое е най-вкусното нещо, което си готвил?

Винаги казвам, че е следващото. Опитвам се да надграждам с всеки кулинарен експеримент.

Ти ли готвиш вкъщи?

Може би звучи странно, но вкъщи почти не готвя. Приятелката ми е главният готвач у нас, а аз готвя в почивните си дни за обяд или когато очакваме гости.

Коя подправка употребяваш най-често и в най-различни манджи?

Сол и киселина (оцет, цитрус)! Тези две съставки, колкото и базови да звучат, могат да променят едно ястие напълно – както към по-добро, така и към по-лошо, зависи как се използват и дали ще намериш добрия баланс помежду им.

Защо избра да се занимаваш с кулинария?

Оо, това е труден въпрос. Мисля, че избрах професията си, защото ми позволява да проявя творчество, мога да изразя себе си чрез храната и да получа моментална обратна връзка.

Кой е най-ценният кулинарен съвет, който можеш да дадеш на всички любители готвачи?

Да готвят уверено, да не се страхуват да експериментират и грешат, защото така се раждат най-добрите рецепти или най-смешните истории за разказване.


Уелингтън от дърпано пиле с царевица, бекон и пуканки с пармезан и трюфел

Продукти за 6 порции:
Дърпано пиле: 5-6 бр. пилешки бутчета, 100 мл олио, 5-6 скилидки чесън, 3 глави лук, сол и черен пипер на вкус
Дюксел от гъби: 100 г лук, 5 г чесън, 20 г магданоз, 50 г масло, 2 консерви гъби
Крем от царевица: 50 г масло, 400 г царевица от консерва, 140 мл сметана, 10 мл лимонов сок, сол на вкус
Рагу от царевица: 80 г лук, 5 г чесън, 100 г бекон, 1 зелена чушка, 1 кисела краставичка, 400 г царевица от консерва, 30 г масло, 10 мл лимонов сок, 5 г магданоз
Пуканки: 50 г царевица за пуканки, 100 мл олио, 3 г сол, 50 г пармезан, 1 мл трюфел олио
2 опаковки бутер тесто

Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се овкусяват със сол, черен пипер и зехтин. Пекат се около 25-30 минути в загрята на 200 °C. Обезкостява се, нарязва се и се задушава за няколко минути в масло, лук, чесън и магданоз. След като изстине се прави на руло с помощта на стреч фолио. Охлажда се добре в хладилника.

Всички продукти за дюксела се нарязват много на ситно, лукът се слага в тенджера и се запържва до златисто заедно със стрития с малко сол чесън. Прибавят се и гъбите. Продуктите за рагуто от царевица се нарязват на ситно. Беконът се запържва в тиган до златисто, добавят се царевицата, лукът и чесънът, както и малко вода от консервата. Накрая за свежест се добавят чушката и киселата краставичка. За пюрето – царевицата се запържва с малко масло и сол. Сметаната се добавя накрая и цялата смес се пасира.

Бутертестото се разстила, върху него се нареждат беконът, дюкселът и в средата пилешкото. Завива се на руло, правят се напребни пресечени прорези в тестото отгоре и се намазва с жълтък. Пече се в предваително загрята на 200 °C около 25-30 минути.

Класически трикове за гурме имидж

Пушена скумрия с разядка от скир с печени орехи

Продукти за 6 порции:
2 бр пушена скумрия
Разядка от скир:
500 г скир, 100 г орехи, 2 г сол, 20 г пресен лук, 80 мл зехтин
Добруджанска саламурийка:
100 г чесън, 200 мл оцет, 50 г девисил, 100 г люти чушки без семки, щипка сол
Салатка от репички:
150 г репички, 20 г червен лук, 10 г копър, 10 г магданоз, 5 мл лимонов сок, 10 мл зехтин
хрупкав пържен лук
запечен ръжен хляб (3-4 филийки), намазани с 50 г масло

Начин на приготвяне:
Скумрията се филетира, завива се в алуминиево фолио с малко масло и се слага за около 10 минути в загрята на 180-200 °С фурна.

За разядката: орехите и зеленият лук се нарязват на ситно и се смесват със скира. Овкусяват се с черен пипер, щипка сол и малко зехтин.

Продуктите за саламурийката се смесват и пасират в блендер. Рибата се сервира с разядката, салатката и малко от саламурийката, която има интензивен вкус.

Панакота с бял шоколад, карамелизирани кроасани и салца от манго

Продукти за 6 порции:
Панакота:
100 мл прясно мляко, 500 мл сметана, 400 мл кокосово мляко, 100 г шоколад, 50 г захар
За кроасаните:
2 кроасана, 100 г масло, 10 г ванилова захар, 20 г кокосови стърготини
Салца от манго:
1 манго, сокът от 1 лайм, 5 г пресен кориандър, 5 г прясна мента, 10 г мед (по желание)

Начин на приготвяне:
Желатинът се разбърква в малко вода и се оставя, докато я абсорбира. млякото, кокосовото мляко и сметаната се смесват в тенджера и се затоплят на котлона почти до завиране. След това се оставя за изстине за около 5 минути и към нея се добавят нарязания на ситно или настърган бял шоколад и желатинът. Оставя се да се охлади за около 4 часа  исе сервира гарнирана с кроасаните и салцата от манго.

Кроасаните се нарязват на малки парченца,, към тях се добавят кокоса и захарта. Маслото се загрява на котлона, докато придобие карамелен цвят и с него се поливат кроасаните. Запичат се до златисто в загрята на 140 °С фурна. Мангото се нарязва на ситно и се овкусява с кориандър, мента и сокът от половин лайм.

Вкусни идеи за сочно пиле

Продукти:
1 цяло пиле Шеф месар
120 г масло
10 г чесън, направен на паста
ситно нарязан магданоз
щипка мащерка, щипка черен пипер, сол на вкус
лимонов сок

Начин на приготвяне:
Кожата се освобождава от пилето много внимателно с пръст. Пилето се посолява добре от вътрешната страна - така ще се осоли цялото месо.

Прави се паста от маслото, чесъна, магданоза, мащерката, черния пипер и лимона. Сместа се намазва между кожата и месото. Може да си направите фуния от кухенска хартия, с която да шприцовате сместа под кожата. Пилето се осолява леко, полива се с малко мазнина и се пече до златисто на 180 °C за около 50-55 минути.

Вкусни идеи за ароматно свинско

Продукти:
600 г свинска плешка Шеф месар
100 г кафява захар
100 г сол
30 г чесън на прах
30 г лук на прах
15 г пушен  червен пипер
щипка кимион, щипка кориандър, щипка сух магданоз и щипка стрито чили

Начин на приготвяне:
Всички подправки се смесват и разбъркват добре. Изсипват се в тавичка и месото се овалва добре в тях, така че да полепнат по него от всички страни. Така при печенето захарта и солта ще се карамелизират, ще изкарат влагата от месото и подправките ще попият в него.

Месото се пече до тъмнокафяво на 140 °C за около 3 часа и половина.

Вкусни идеи за кюфтета от мляно телешко месо

Продукти:
400 г телешко мляно месо мляно
½ глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. кимион
сол на вкус
щипка черен пипер и щипка мащерка
1 ч.л. пушен червен пипер
1-2 стръка магданоз
1 яйце
100 г печурки, 50 г пачи крак, 50 г кладница, 10 г масло

Начин на приготвяне:
Лукът, чесънът и гъбите се нарязват на ситно. Гъбите се задушават с малко чесън, лук и мащерка. Каймата се разбърква добре с останалите подправки и яйцето. Оформят се кюфтетата, като първо се разстилат, за да може да се сложи вътре плънката от гъби. Поднасяте пържени, печени на тиган или във фурна. Добър апетит! :)

Пълнен шаран за Никулден

Продукти:
1 шаран
2 връзки праз лук
1 морков
50 г чесън
300 г домати и 150 г чери домати
150 г орехи
100 г масло
1 лимон и 1 лайм
сол и черен пипер на вкус
10 г магданоз и щипка канела

Начин на приготвяне:
В тенджера се слагат маслото, малко сол, черен пипер, орехите и се разбърква регулярно, докато се карамелизира равномерно.

Празът и морковите се нарязват на ситно. В тенджерата от орехите се слагат малко олио, морковите, праза, сол и черен пипер и се запържват за около 10 минути. Отделя се ципата на доматите и се нарязват на едро, добавят се към морковите и праза. В края се добавят орехите, овкусява се със сол, сока от половин лимон, магданоз и щипка канела.

Шаранът се пълни с готовата плънка и се затваря с с помощта на три шишчета. Полива се с малко олио, а в тавата се нареждат чери доматите, останалата част от доматите, лаймът на резени, посолява се, добавя се и черен пипер.

Шаранът се пече в предварително загрята фурна на 200 °C за около 35-40 минути.

Добрата храна е роден вкус

Рецепта за мусака

Продукти за плънката: 150 г лук, 100 г моркови, 100 г целина (глава), 1 кг кайма смес, щипка пушен червен пипер, 1-2 бр. дафинов лист, щипка сол, щипка черен пипер, 200 мл червено вино, 400 г домати от консерва, 800 г картофи, 10 г магданоз
За заливката: 50 г брашно, 50 г масло, 250 мл прясно мляко, 250 г кисело мляко, 4 яйца, щипка сол и щипка черен пипер

Начин на приготвяне: Зеленчуците се нарязват. Всички, без картофите, се запържват и се вадят от тенджерата. Каймата се запържва до златисто и след това зеленчуците се връщат в тенджерата. Добавят се червеният пипер и дафиновият лист. Добавят се с консервираните домати и се вари за няколко минути. Добавя се червеното вино и се готви, докато алкохолът се изпари. Добавят се картофите, готвят се за няколко минути и след това мусаката се пече във фурната. 

През това време се приготвя заливката, като се прави бешамел с прясното и киселото мляко, белтъците се отделят от жълтъците, жълтъците се добавят към бешамела, а белтъка се избива на сняг и се смесва с останалата част от заливката. Към мусаката се добавя нарязан магданоз и се залива, пече се до златисто. Да ви е сладко:)

Рецепта за баница

Продукти: 1 пакет кори за баница, 400 г сирене, 100 г извара, 50 г кисело мляко, 6 яйца, 250 г масло, 250 мл газирана вода

Начин на приготвяне: Празът се почиства, нарязва се на ситно и се задушава в маслото за около 10-12 минути. В купа се натрошава сиренето, добавят се 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. извара, яйцата, задушеният праз и газираната вода. Тавата се намазнява с малко олио и се слагат последователно ред кора, ред плънка, като се стремите да оставяте въздух между корите.

В готовата наредена баница се прорязват няколко дупки с нож, за да може плънката да попие добре в корите. Пече се до златисто в загрята на 170 °C фурна за около 45 минути. Сервира се по желание с айрян или с боза. Да ви е сладко:)

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19