Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Времето за игра е време за творчество и открития

През първата си година децата се развиват много бързо и постоянно научават нови неща. Независимо дали са в кухнята или в хола, те искат да открият всичко. Ще ви покажем как можете сами да създадете вълнуващи играчки.

Скука? Няма такова нещо!

Бебето ви расте и става все по-любопитно с всеки изминал ден. То иска да докосне, усети и разгледа подробно всичко около себе си. Изборът на подходящи за възрастта играчки е огромен. Но със сигурност вече сте забелязали, че често най-обикновените ежедневни предмети са особено интересни за малките изследователи. Така че не е нужно да харчите много пари в магазините за играчки, за да зарадвате слънчицето си. Бъдете креативни – с много от нужните материали вече разполагате вкъщи!

Нужни са ви:

  • Пластмасови бутилки
  • Боб, пясък, макарони, копчета
  • Остатъци от плат (например стара риза или възглавница)
  • Игла и конец
  • Шумолящо фолио (например найлон с мехурчета или алуминиево фолио)
  • Кухненски прибори

Ето как се прави

Напълнете различни пластмасови бутилки с боб, пясък, макарони или копчета – в зависимост от това какво имате под ръка и кое вдига най-много шум. Затворете бутилките здраво, за да не може детето ви да ги отвори случайно. Дрънкалките са готови! Вашият малък изследовател може да ги вземе, да ги търкаля по пода, да наблюдава материалите вътре и да слуша какви вълнуващи звуци издава тази тайнствена играчка! Обзалагаме се, че твоето съкровище ще се радва много на собственоръчно направената дрънкулка.

Мека чантичка

От остатъци от плат и малко фолио с балончета можете, с помощта на игла и конец, да направите вълнуваща малка торбичка. Отрежете плата и го зашийте от ляво, за да образувате малка възглавница с форма на правоъгълник или триъгълник. Оставете малък отвор, през който да вкарате фолио с балончета в торбичката. Сега зашийте отвора така, че да не може да се отвори и нищо отвътре да не може да се изплъзне. Меката чантичка е готова за вашето бебче, което може да прави с нея каквото пожелае. Идеална е за случаи, когато на слънчицето ви му доскучае в количката или на при смяна на пелени!

Кухненско парти

Искате да приготвите вечеря, но детето ви не се отделя от вас дори за минута? Тогава го вземете със себе си в кухнята! Изпразнете долното чекмедже в един от шкафовете и го напълнете с всичко, което може да е вълнуващо: пластмасови буркани и различни капаци, дървени лъжици, бъркалки и фунии. Така ще можете да и сте заедно, и храната да бъде готова навреме.