Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Голямото пълзене – направете дома си безопасен за детето

Бебето ви става все по-креативно и иска да опознае света? Започва да пълзи и да търси мебели, на които да се покатери? Значи е крайно време да обезопасите жилището си. С нашите съвети това се превръща в детска игра.

Когато желанието за изследователска дейност расте

След определена възраст бебето става все по-любопитно за света и все по-подвижно с всеки изминал ден. Това е особено приятно и вълнуващо време. Разбира се, вие се изпълвате с гордост от това колко бързо слънчицето ви научава нови неща. Този грандиозен дух на откривателство обаче означава, че предмети от всекидневието като електрически контакти, кабели, ръбове и врати на мебели, могат да се превърнат в опасности. Най-важното сега е да подсигурите дома си в максимална степен.

Най-добре за вашето съкровище обаче е да си изследва на воля. Съобразете подредбата в дома си, така и и вие и детето ще можете да се насладите на момента, без непрекъснато да трябва да казвате „не“.

Нужни са ви:

 • Защитна решетка за стълби и балкони
 • Обезопасители срещу падане за мебели
 • Подсигуряване на телевизора
 • Предпазители за контакти и щепсели
 • Предпазители за ръбове
 • Защита от прищипване или стопери за врати
 • Обезопасител за готварска печка
 • Заключващи се чекмеджета или врати на шкафове

Започваме

За да създадете сигурна обстановка в дома си, най-добре погледнете света от перспективата на детето си: пълзете в жилището на четири крака и вижте какво е достижимо и какво изглежда интересно. Така лесно можете да откриете кабели, крехки декоративни елементи, нестабилни мебели, хлъзгави повърхности и остри ръбове. Това, което сте намерили, можете да елиминирате или обезопасите.

За щастие има много приспособления, които да ви помогнат в предпазването на детето от възможните опасности в дома ви.

 1. За да не може вашето бебе да се качи по стълбите, да излезе на балкона или в определени помещения, можете да поставите защитна решетка.
 2. Пълзящите бебета могат да развият впечатляваща сила. Закрепете рафтовете, шкафовете и плоскоекранния телевизор към стената, за да предотвратите преобръщане.
 3. Подсигурете се с предпазители за контакти или направо с тапи за неизползвани контакти.
 4. Остри ъгли и ръбове, например на мебели, могат да бъдат обезопасени с аксесоари за защита от ръбове съвсем лесно.
 5. За да предпазите чувствителните малки пръсти на вашето съкровище от затръшващи се врати, използвайте стопер за врата или защита от прищипване.
 6. Готварската ви печка също може да бъде обезопасена. Някои модели предпазители покриват и бутоните, така че вашият любопитен изследовател няма да може да включи печката или котлоните.
 7. Средствата за почистване и лекарствата се поставят в заключващ се шкаф.

Нека големите открития да започнат сега! Забавлявайте се и се насладете на това вълнуващо време.