Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Включете музиката – днес ще има концерт за коремчето

Който иска за стане музикален ентусиаст, се упражнява от рано. Със слушалки върху корема ще направите бебето си участник в много специален концерт. Дали ще е рок или релаксираща музика, насладете се заедно на този миг.

Силата на музиката

Знаете ли, че...? От 26-та  седмица на бременността детето възприема външни шумове. Особено познат за него е гласът на майката, който чува ежедневно. Ако бащата редовно разговаря с топчестото коремче, след раждането бебето вероятно ще си спомни за неговия глас.

Детето възприема ритми и мелодии в утробата приглушено. Изследователи считат за възможно, по-късните предпочитания в музиката да са заложени още преди раждането. Не се тревожете, това не означава, че сега трябва цял ден да пускате класическа музика на детето си. Не е доказано, че това води до развитие на по-висок интелект у децата. Факт е все пак, че когато майката се чувства добре, това се отразява и на бебето. Без значение, дали предпочитате класика, поп или салса, музиката по време на бременност създава не само добро настроение!

Нуждаете се от:

  • Музикална уредба или слушалки, които да поставите директно върху корема. Внимание: музиката не трябва да е много силна.
  • Музика по ваш вкус и според настроението

Ето как се прави

Настанете се удобно с партньора ви и направете бебето си съучастник в слушането на любимата музика. Много бременни разказват, как бебето им се раздвижва, когато чува музиката. Може би ще успеете заедно да усетите отвън, как бебето ви "танцува"?

Музиката може да има и релаксиращ ефект. Когато усетите, че нероденото е неспокойно, пуснете музика, на която вие самите се отпускате добре.  Ще забележите, че това настроение се предава на детето и то се успокоява.

Насладете се по този начин на своя личен концерт с един по-специален слушател. И кой знае, може би скоро ще дадете на света една истинска рок-звезда.