Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Масаж на кръглото коремче – истински релакс!

Движения, ритане и хълцане. Като майка сте винаги свързана с бебето си и можете да го усещате. Леко масажиране на корема в отпусната комфортна атмосфера дава възможност и на бащата да бъде много близо до детето си.

Споделете момента

Сигурно има мъже, които донякъде са ревниви по отношение на бъдещите майки. Може би с право, защото никой друг не стои толкова близо до нероденото дете, колкото неговата мама. За да може бащата не само да види, но и да усети растящият корем, един масаж е специален семеен момент. Освен това майката винаги се радва на отпускащи докосвания, а и бебето може да се успокои по този начин.

Нуждаете се от:

  • Масажно масло за бременни
  • Релаксираща музика

Ето как се прави

Разположете се удобно върху дивана или в леглото. Особено добре ще се отпуснете на приглушена светлина или запалени свещи и тиха музика. Ако ръцете на партньора ви са склонни да изстиват, необходимо е да втрие няколко капки масло в тях.

Той може да масажира коремната област с кръгови движения нежно около пъпа по посока на часовниковата стрелка. Не е необходим особен натиск – вслушайте се в тялото си и кажете на партньора си как се чувствате най-приятно. Вашето бебе със сигурност също ще отвърне на движенията.

 За да избегнете образуването на стрии, отделете внимателно кожата с палеца и показалеца и с вълнообразни движения я масажирайте по посока на сърцето. Този малък масажен елемент можете да включите и при ежедневните си грижи за красота.

Преди раждането

В края на бременността масажът е благоприятен за цялата зона на таза, а по време на раждането може да действа болкоуспокояващо. Най-добре застанете на колене и се подпрете на един стол или в изправено положение се наведете напред, като поставите ръце върху масата. Вашият партньор може да масажира около зоната на седалищните прешлени с палец по гръбначния стълб в посока навън. Колко силен да е упражняваният натиск, зависи от предпочитанията.