Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Моето туристическо коремче – пътуване по време на бременността

Много двойки желаят да преживеят още няколко красиви момента насаме преди раждането. Подготвили сме няколко важни съвета за бременното ви коремче по време на пътуване и летене.

Насладете се заедно на момента

Терминът е определен и очакването нараства с всеки изминал ден, с който и коремчето расте. Особено за двойки, на които им предстои да станат родители за първи път, наближаващите промени са огромни. Разбираемо е, че при цялата тази суматоха, между датите за преглед при лекаря и броенето на дните до раждането, е трудно двойката да остане насаме. Какво ще кажете за една почивка само за вас двамата? Просто се наслаждавайте на компанията си и се подгответе емоционално за раждането заедно. Ще ви се отрази добре да се насладите на познатата ви атмосфера още веднъж, преди да преди се впуснете в новото голямо бебешко приключение.

Какво Ви е необходимо

  • Поне един уикенд време
  • Напитки
  • Здравословни закуски
  • Картон на бременната
  • Гинеколог или болница в близост до мястото, където ще почивате
  • Застраховка за пътуване

 

Самолет, кола или влак, да тръгваме!

Ако планирате пътуване по време на бременността, вторият триместър е най-подходящ за това. Тялото вече е свикнало с бременността. Умората, гаденето и замаяността обикновено изчезват и се чувствате във форма. Хайде тогава, да се качваме на самолета към някоя слънчева страна.

Пийте достатъчно течности. Изпитвате ужас от постоянното ходене до тоалетна? Не се безпокойте, движението в самолета така или иначе е от голямо значение. По възможност изберете място в близост до пътеката. Това ще ви осигури свободно пространство, където да опънете уморените си крака. Повечето авиокомпании приемат на борда бременни жени само до 35-та гестационна седмица. Ако след този период желаете да летите, се нуждаете от бележка-потвърждение от наблюдаващия лекар, че сте в състояние да летите със самолет.

Продължителното пътуване с кола може да бъде доста уморително. Тук също важи: приемайте редовно течности, пригответе си здравословни закуски, планирайте достатъчно почивки с движение и не поставяйте колана директно през бременното коремче. Ако преминава между гърдите и под корема, всички вътрешни органи са оптимално защитени.

Най-удобното средство за придвижване на бременна жена определено е влакът. Просто се разхождате напред-назад, когато си пожелаете, без да се страхувате от евентуални задръствания.