Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Първата нощ извън дома – как да подготвите детето

Първата нощ на децата извън къщата е свързана с доста вълнения, дори и да са в добри ръце при баба и дядо. За да не се възцари носталгията по дома, на помощ идват няколко трика и малко оборудване за спешна помощ.

Шампион се става с практика!

Първата нощувка извън дома е страхотна, вълнуваща стъпка за вашето бебе. И разбира се за вас като родител! Най-добрият начин всичко да премине безпрепятствено, е като се отнесете към събитието колкото се може по-спокойно. Така и детенцето ви ще може да направи същото.

За да се чувствате напълно естествено в тази ситуация, е особено полезно да се упражнявате. В най-добрия случай заобикалящата среда ви е позната, ако често посещавате баба и дядо. Редовно слагайте малкото слънчице за следобедната му дрямка там. Пробна нощувка заедно, при която бебето e сложено в легълцето от баба, може много да помогне.

Нуждаете се от:

  • Любими играчки
  • Легло за пътуване
  • Спален чувал или одеялце
  • Хавлийка
  • Детска четка за зъби
  • Любима книга
  • Любима плюшена играчка за сън
  • Запис на гласа ви или кратко видео

Всичко е под контрол!

Когато настъпи големият ден, обявете точно кога се връщате. И кажете на съкровището си колко е страхотно да пренощуваш при баба и дядо. Покажете, че това е повод за радост, а не за притеснение! Не довеждайте детето си при баба и дядо точно преди лягане, за да може да свикне със заобикалящата среда. Пригответе любимите играчки, с които детето ви винаги се забавлява и са му добре познати.

Може би вашето съкровище дори вече има легълце при баба и дядо. В противен случай е добра идея да му донесете познатото му легло за пътуване с неговия спален чувал или одеялце. Ако ароматът през нощта е такъв, какъвто е у дома, това помага на детенцето ви да се чувства добре. А ако се събуди през нощта, баба, разбира се, трябва веднага да е на място до него.

Ако имате общ вечерен ритуал, баба трябва да го спази възможно най-точно. В зависимост от възрастта детето може дори да ви помогне да си спомните отделните стъпки. Миенето на зъбите или преобличането е първо? Песента за лека нощ преди или след приказката е?

За случай на спешност можете да запишете точно какъв е ритуалът, както и какво най-добре успокоява малкото ви съкровище и какво не му харесва. Това дава усещане за сигурност и на баба. Ако донесете и любимото плюшено животно, което да прегръща, а може би дори и запис на глас или кратко видео за трудни ситуации, детето ви със сигурност ще може да спи спокойно.