Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Рецепта срещу сълзи

Ако детето ви падне, докато си играе или прищипе пръста си на вратата, най-добре е да му покажете любовта и загрижеността си. С помощта на нашите съвети малчуганът бързо ще спре да плаче.

Май на всеки се случват дребни инциденти

Колкото повече детето ви расте и опознава света, толкова по-лесно и по-често се наранява. Ожулва коляното си при падане от велосипед си или си удря главата по време на игра. Такива моменти са част от ежедневието на повечето семейства.

За щастие страхът обикновено е по-силен от болката. Покажете загриженост и разбиране, за да изсушите едрите крокодилски сълзи на вашето съкровище. Полезно е все пак да имате под ръка малък комплект за спешни случаи, с помощта на който ще разведрите вашето дете.

От какво имате нужда:

  • детски пластири (лейкопласт) с весели мотиви
  • любимата плюшена играчка
  • книжка с картинки
  • малка играчка
  • сладолед или бонбони

Най-важно е да покажете съчувствие

Когато сме тъжни или изпитваме болка, всички реагираме еднакво – големи и малки, момичета и момчета. Искаме нашите близки да покажат любовта и загрижеността си и да ни подкрепят. Прегърнете детето си и изразете съчувствие към него: „Със сигурност доста те боли.“ вместо „Не е чак толкова лошо.“ Това ще го успокои и същевременно ще му помогне да опознае и разбере по-добре чувствата си.

Много родители използват нещо като успокояващ ритуал, например, като „издухат“ болката или целунат удареното място. Можете също да залепите пластир с цветни мотиви върху раната или да гушнете детето и любимата му плюшена играчка. Тази проява на съпричастност често е достатъчна, за да успокои малчугана.

Ако нещата не се оправят, вземете интересна книжка и му почетете от нея, за да го разведрите. Също така изненадата като малка играчка, сладолед или лакомство могат да направят чудеса. Сълзите бързо ще пресъхнат и семейното ежедневие може да продължи.